Blenderi, Recepti

Salsa umak

Salsa umak Recept

Salsa umak idealan je ako ste ljubitelj začinjene hrane i raznih vrsta dodataka uz jelo. Posebnost ovog umaka je u tome što se kombinuje sa širokim izborom jela. Salsa umak ide uz sve vrste grickalica, bilo zdravih ili onih malo manje zdravih. Može odlično da posluži kao sos uz roštilj, ili kao “dip” za grickalice po želji. Kada želite da poslužite svoje prijatelje nekim grickalicama uz film ili priču, iskoristite salsa umak uz čips, perece, štapiće, i imaćete savršeno posluženje, a pošto se može konzumirati i hladan, možete ga iskoristiti i sutradan, uz povrće, kao dodatak sendviču.

Salsa umak Recept

SASTOJCI

  • 2 glavice crnog luka
  • 3 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • so i biber po ukusu
  •  ljuta papričica po ukusu

PRIPREMA:

Stavite u blender sve sastojke po navedenom redu. Za ovaj umak koristite ravan nož za blendiranje! Salsa umak je ukusniji kada su komadi hrane krupnije blendirani. Blendirajte sastojke oko 10 sekundi. Umak poslužite uz hrskavi tortilja čips od kukuruza. Ukoliko volite da jedete ljutu hranu u Salsa umak kao sastojak dodajte ljutu papričicu.

Zanimljivosti: Najstariji zapisi o pripremi soseva potiču iz antičke Grčke i Kine iz 3. veka p. n. e. Sosevi su danas neophodno obeležje kulinarskih tradicija svih naroda, pa ih ima u svim kuhinjama sveta. Prilagođavanje originalnog sosa ukusnim preferencijama određenog područja na Zemlji tradicija je kulinarskog sveta.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *