Panzanella salata

Panzanella salata je osvežavajuća letnja salata, lagana i puna vitamina.

SASTOJCI
- 1/2 francuskog bageta isečenog na kockice
- 1 kašičica maslinovog ulja
- so po ukusu
- 1 kašičica sitno seckanog crvenog luka
- 2 kašike seckanog bosiljka
- 1 čen sitno seckanog belog luka
- 1/4 šolje seckanog paradajza
- 1/2 šolje limunovog soka
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 2 paradajza
- 2 kašičice sitno seckanog crvenog luka
- 1 kašika seckanog bosiljka
- mleveni crni biber po ukusu
- feta sir po ukusu
PRIPREMA:
Kockice bageta poređajte po plehu, pospite ih maslinovim uljem, posolite po želji i promešajte. Pecite baget u rerni na 200 stepeni oko 5 do 10 minuta dok kockice bageta ne postanu hrskave. Sve sastojke za preliv stavite u blender kako bi se svi sastojci sjedinili u ujednačenu masu. Preliv posolite, pobiberite po ukusu i promešajte. Pečene kockice bageta dodajte sastojcima za salatu. Salatu prelijte gotovim prelivom i ostavite da odstoji 2 do 3 minuta kako bi pečene kockice bageta upile preliv. Gotovu salatu ukrasite bosiljkom, pospite crnim biberom i mrvljenim feta sirom. Panzanella salata je spremna za degustaciju.
Prijatno!
BLENDERI: BRZO I LAKO BLENDIRANJE NAMIRNICA
Blenderi koji vidite predstavljaju najbolje što moderna tehnologija ima da ponudi. Svi uređaji pred Vama su kvalitetni, praktični, ekonomični, pouzdani, vrhunski dizajnirani i predstavljaju najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu.
Zdravi napici ne moraju biti previše zahtevni. Ovi aparati Vam obradu voća i povrća olakšavaju i čine od nje zadovoljstvo. Biće potrebno samo par minuta Vašeg vremena da bi se dobili ukusni i zdravi napici, i u tome se upravo i krije njihova lepota.
Voćni napici biće ukusniji uz naše kuhinjske aparate. Komplikovani recepti spremaće se efikasnije ukoliko su Vam oni pri ruci i moći ćete da se osvežite kad god to odlučite, ne samo kada vreme dozvoljava. Napici od voća i povrća neverovatno su ukusni a uz to su i zdravi i hranljivi.