Recepti, Sokovnici

Tropikal užitak

Tropikal užitak je izuzetno ukusno piće, puno vitamina, minerala i antioksidanata. Šargarepa je puna vitamina A u vidu beta karotena, vitamina
B, vitamina K i kalijuma. Utiče na vid i smanjuje rizik od raka i
srčanih bolesti. Ovaj detox sok je prijatno sladak.

SASTOJCI

  • 1 jabuka isečena na četvrtine
  • 1/4 ananasa iseckanog na kockice
  • 1 oljuštena iseckana breskva
  • 2 veće šargarepe
  • parče svežeg djumbira po ukusu

PRIPREMA:

Iscedite jabuku, zatim ananas, šargarepu i breskvu u sokovniku za hladno ceđenje. Na kraju dodajte đumbir i iscedite ga.
Promešajte napitak kako bi se ukusi pomešali i sjedinili. Vaš Tropikal užitak je spreman za degustaciju.

ZAŠTO JE DOBRO IMATI SOKOVNIK ZA HLADNO CEĐENJE – SJ-150

Za razliku od njih slow juicer ili sokovnik za hladno ceđenje u pravom smislu reči CEDI sok iz voća i odvaja ga od suve materije za najukusnije i najzdravije sokove.

Dobijeni sveži sok bez aditiva mnogo je zdraviji od onog komercijalno dostupnog i ne sadrži dodatni šećer. Istovremeno, odvojenu pulpu možete koristiti za pripremu džemova, kolača, kao dodatak sladoledu i slično.

Sokovnik za hladno ceđenje neophodan je kuhinjski aparat za sve one koji žele samo najbolje i najzdravije za sebe i svoje najbliže. Priprema ukusnih prirodnih sokova postaće mali ritual kojim ćete se dodatno povezati sa njima i u kojem ćete moći da uživate zajedno.

Sokovnici Vam omogućavaju da u svom domu pripremate fantastične domaće sokove od svežeg voća i povrća, bez konzervanasa i aditiva. Vaša porodica i Vi hranićete se zdravije, smanjićete unos suvišnih šećera kojih su komercijalni napici prepuni i uživaćete u bogatom ukusu tačno onih namirnica koje želite, bez ograničenja.

Sokovnik odvaja suvu materiju od tečne i tako dobijate, sa jedne strane čist sok od voća bez ikakvih dodataka, a sa druge suvu materiju koju ukoliko želite možete iskoristiti za pripremu džema, slatkog, zimnice, kolača i torti. U zavisnosti od aparata, mogu postojati i dodatne mogućnosti, kao što su „hladno“ ceđenje voća, blendiranje, mlin i druge.

Domaći sokovi mnogo su zdraviji od njihovih komercijalno dostupnih verzija. Tokom pravljenja soka oslobađaju se sve hranljive materije, vitamini i minerali, nema dodataka čija preterana upotreba u ishrani može biti opasna, niti procesa tokom kojih dolazi do promena u strukturi voća i povrća. Domaći sokovi su zdravi, kvalitetni, ukusni, i iznad svega – uvek dostupni kada ih želite.

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.