Crvena eksplozija

Crvena eksplozija Čeri paradajz, čuvar zdravlja, lepote i mladosti obiluje likopenom i vitaminom C. Štiti nas od slobodnih radikala, jača imunitet i štiti od prehlada. Dodavanjem cvekle, dobijate napitak savršen za Vaše zdravlje!

SASTOJCI
- 2 manje cvekle
- 100 g čeri paradajza
- 2 stabljike celera, bez lišća
- 1 jabuka
- 1 limun
PRIPREMA:
Iscedite isečenu cveklu, zatim dodajte paradajz i celer. Isecite jabuke i limun i
iscedite u sokovniku za hladno ceđenje. Promešajte napitak i poslužite ga.
Uživajte u svom soku Crvena eksplozija.
ZAŠTO JE DOBRO IMATI SOKOVNIK ZA HLADNO CEĐENJE – SJ-150
Za razliku od njih slow juicer ili sokovnik za hladno ceđenje u pravom smislu reči CEDI sok iz voća i odvaja ga od suve materije za najukusnije i najzdravije sokove.
Dobijeni sveži sok bez aditiva mnogo je zdraviji od onog komercijalno dostupnog i ne sadrži dodatni šećer. Istovremeno, odvojenu pulpu možete koristiti za pripremu džemova, kolača, kao dodatak sladoledu i slično.
Sokovnik za hladno ceđenje neophodan je kuhinjski aparat za sve one koji žele samo najbolje i najzdravije za sebe i svoje najbliže. Priprema ukusnih prirodnih sokova postaće mali ritual kojim ćete se dodatno povezati sa njima i u kojem ćete moći da uživate zajedno.
Sokovnici Vam omogućavaju da u svom domu pripremate fantastične domaće sokove od svežeg voća i povrća, bez konzervanasa i aditiva. Vaša porodica i Vi hranićete se zdravije, smanjićete unos suvišnih šećera kojih su komercijalni napici prepuni i uživaćete u bogatom ukusu tačno onih namirnica koje želite, bez ograničenja.
Sokovnik odvaja suvu materiju od tečne i tako dobijate, sa jedne strane čist sok od voća bez ikakvih dodataka, a sa druge suvu materiju koju ukoliko želite možete iskoristiti za pripremu džema, slatkog, zimnice, kolača i torti. U zavisnosti od aparata, mogu postojati i dodatne mogućnosti, kao što su „hladno“ ceđenje voća, blendiranje, mlin i druge.
Domaći sokovi mnogo su zdraviji od njihovih komercijalno dostupnih verzija. Tokom pravljenja soka oslobađaju se sve hranljive materije, vitamini i minerali, nema dodataka čija preterana upotreba u ishrani može biti opasna, niti procesa tokom kojih dolazi do promena u strukturi voća i povrća. Domaći sokovi su zdravi, kvalitetni, ukusni, i iznad svega – uvek dostupni kada ih želite.
Prijatno!
Recept je odlican. Pravila sam ovaj napitak vise puta. Kupila sam neki solis aparat za cedjenje voca,svi pijemo prirodne sokove,pogotovu mi je drago sto ih deca obozavaju,a ujedno im je zanimljivo da gledaju kako se cedi sok i pomazu oko pripreme.