Blenderi, Recepti

Krem čorba od cvekle

krem corba od cvekle

Krem čorba od cvekle je idelan obrok za sve ljubitelje zdrave ishrane. Ona obiluje cveklom, maslinovim uljem, šargarepom, peršunom i drugim zdravim i hranljivim sastojcima. Eksplozija vitamina u ovoj laganoj čorbi ojačaće Vas i spremiti za naporan dan. Krem čorba od cvekle je recept savršen za ceo organizam, celokupno zdravlje, a pritom je veoma dostupna. Može se konzumirati kao glavno jelo ili predjelo i njena nutritivnost biće nepromenjena, a ukoliko želite da poboljšate svoju liniju, opredelite se za ovu čorbu kao predjelo. Poješćete manju količinu glavnog jela, a biti podjednako siti. Bogatstvo minerala i proteina pomoći će Vašem imunitetu i pri prehladi ili gripu.

krem corba od cvekle

SASTOJCI

  • 500 g sveže cvekle
  • 2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja
  • 1 seckani crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 iseckana stabljika celera
  • 1 seckana šargarepa
  • 1 l bistre pileće supe ili vode sa razmućenom kockom supe
  • 2 kašike seckanog peršuna ili mirođije
  •  so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Očistite, oljuštite i isecite cveklu na manje komade. U dubljoj posudi zagrejte ulje, dodajte luk, celer, šargarepu i uz mešanje prodinstajte sve sastojke oko 5 minuta. Dodajte cveklu, supu, začinite po ukusu i promešajte. Sačekajte da čorba provri, dodajte mirođiju ili peršun, smanjite vatru i pustite da se čorba krčka narednih 20-30 minuta. Prohlađenu čorbu blendirajte 10-20 sekundi da se dobije ujednačena glatka masa, pospite peršunom i servirajte sa pavlakom.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *