Recepti, Recepti za air fryer

Hasselback krompiri

hasselback krompir

Hasselback krompiri spremljeni na ovaj način mogu da se jedu dan i noć. Pripremite i Vi danas ove neverovatno slasne i ukusne krompire i uživajte u njima!

hasselback krompir

SASTOJCI

  • 1 crveni krompir
  • 1 kašičica krupne morske soli
  • 1 kašičica maslinovog ulja ili putera
  • 1 kašičica seckanog mladog crnog luka

PRIPREMA:

Pažljivo provucite metalni štapić za ražnjić duž cele dužine krompira. Štapić će Vam biti granica dokle ćete zaseći kriške krompira. Pažljivo oštrim nožem secite tanke kriške krompira do štapića za ražnjić pazeći da ne presečete krompir do kraja, a potom polako štapić uklonite. Premažite krompir uljem ili puterom i posolite. Stavite krompir u prethodno zagrejan Air fryer na 200 stepeni i pecite krompir 50- 60 minuta dok ne bude ceo pečen i hrskav. Ukrasite gotov krompir seckanim mladim lukom i poslužite sa kajmakom. Vaši Hasselback krompiri su spremni za degustaciju.

AIR FRYER

Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.

Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!

Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.

Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.

Neverovatan ukus slasne piletine koja se pekla u sopstvenim sokovima, zlatnog pomfrita koji kao da je pripremljen u restoranu i ukusnih peciva koja mirišu kao u pekari.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *