Persijski kebab čini mlevena junetina začinjena kukurmom, svežom peršunom, nanom i korijanderom. Persijski kebab osvojiće Vas svojim istočnjačkim šmekom!
SASTOJCI
- 1,5 kg mlevenog junećeg mesa
- 2 usitnjena čena belog luka
- 2 veća iseckana crna luka
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika susama
- 1/4 šolje svežeg usitnjenog peršuna
- 2 kašike sveže iseckane nane
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica kurkume
- 1 1/2 kašičica susamovog ili suncokretovog ulja
- 1/ 2 šolje prezli
PRIPREMA:
U dubljoj posudi pomešati mleveno meso, iseckan crni i beli luk, posoliti, pobiberiti, dodati ulje, jaja i sve preostale začine, osim prezli. Smesu dobro umesiti rukom da se sjedine svi sastojci. Smesu oblikovati u ćevape. Svaki ćevap uvaljati u prezle. Ćevape poređati u jednom sloju u posudu aparata i peći u prethodno zagrejanom Air fryer-u na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok ćevapi ne porumene. Persijski kebab poslužiti uz kuvani pirinač, pečene krompiriće i salatu po želji.
Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.
Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!
Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.
Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.
Prijatno!