Punjene pečurke
Punjene pečurke postaće jelo koje ćete jako često spremati iz više razloga. Punjene pečurke nisu samo zdrave već su i vrlo ukusne.
SASTOJCI
- 16 šampinjona
- 1 1/2 kriška bajatog hleba
- 1 gnječeni čen belog luka
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 1 1/2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja
- so, biber i vegeta po ukusu
PRIPREMA:
Zagrejte Air fryer na 200 stepeni. U seckalici sameljite kriške bajatog hleba tako da dobijete fino usitnjene mrvice. Mrvice hleba pomešajte sa belim lukom, peršunom, posolite i pobiberite po ukusu, a zatim sve prelijte uljem i dobro promešajte. Isecite stabljike pečuraka i napunite pečurke prethodno pripremljenom smesom. Stavite pečurke u posudu Air fryer-a i pecite oko 7-8 minuta ili dok pečurke ne postanu zlatne i hrskave.
Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.
Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!
Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.
Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.
Neverovatan ukus slasne piletine koja se pekla u sopstvenim sokovima, zlatnog pomfrita koji kao da je pripremljen u restoranu i ukusnih peciva koja mirišu kao u pekari.
Prijatno!