Recepti, Recepti za Air Fryer

Čokoladni sufle

cokoladni sufle vulkan kolac recept

Čokoladni sufle je topli, predivni čokoladni kolač, iz kojeg, kao lava teče topla čokolada. Čokoladni sufle je kolač koji ćete obožavati.

cokoladni sufle vulkan kolac recept

SASTOJCI

  • 220 g čokolade
  • 250 g margarina ili putera
  • 4 jajeta
  • 160 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera

PRIPREMA:

Na pari ili laganoj vatri istopite puter i čokoladu. U dubljoj posudi penasto umutite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer. Uz stalno mućenje polagano dodajte brašno i mutite sve dok se ne dobije ujednačena glatka masa. Ovoj smesi, uz stalno mućenje, dodajte rastopljenu čokoladu i puter i mutite dok se sastojci ne sjedine. Smesu sipajte u male keramičke posude i pecite u prethodno zagrejanom Air fryer-u na 180 stepeni 10 do 15 minuta u zavisnosti od toga koliko volite da čokolada u sredini ove poslastice bude tečna. Čokoladni sufle pospite prah šećerom i poslužite uz sveže maline i kuglu sladoleda od vanile.

Za razliku od klasičnih friteza u kojima su namirnice potopljene u ulju, koje pršte i ostavljaju nered, u Air Fryer-u se one pripremaju potpuno bez ulja.

Isti efekat hrskave spoljašnjosti i sočne unutrašnjosti savršenog ukusa uz mnogo manje kalorija!

Tajna je u sistemu vrelog vazduha koji struji u posudi aparata i savršeno priprema pomfrit, pohovanu piletinu, krilca, lisnato testo, riblje štapiće i sve drugo što poželite. Spoljašnjost dobija onu predivnu zlatno-rumenu boju, dok unutrašnjost ostaje sočna i ukusna.

Mnogo je efikasniji od tradicionalnih rerni jer ne dolazi do rasipanja toplote pa se namirnice peku brže uz uštedu električne energije. Ali i od mikrotalasnih s kojima unutrašnjost često ume da ostane nepečena.

Prijatno!

Proizvodi koji Vam mogu pomoći

Svi proizvodi u ponudi

Povezani recepti

2 mišljenja o “Čokoladni sufle

  1. Ksenija kaže:

    Zdravo,
    Pitanje za recept za Čokoladni sufle, koliko ide brasna? Jer ne pise u receptu.
    Hvala na odgovoru 🤗

    1. Fagor Admin kaže:

      Poštovana Ksenija,
      Hvala Vam na komentaru i oprostite na nesporazumu. Koristi se 120 g brašna u receptu. Dodali smo informaciju i u recept.
      Srdačan pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *