Recepti, Tiganji

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana je klasično jelo rimske kuhinje koje je popularnost steklo i širom sveta. Saltimbocca alla Romana idealna kada hoćete da spremite nešto drugačije

Saltimbocca alla Romana

SASTOJCI

  • 4 teleće šnicle
  •  4 lista pršute
  •  2 kašičice brašna
  •  3 kašike ulja
  •  50 g putera
  •  4 kašike suvog belog vina
  •  8 svežih listova žalfije
  •  so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Šnicle pažljivo izlupamo i istanjimo čekićem kako bi bile što mekše. Na komad šnicle stavimo svež list žalfije i presavijemo meso na pola. Teleće šnicle obavijemo listovima pršute, a potom ih pažljivo i polako izlupamo stranom čekića sa zupcima. Gotove šnicle uvaljamo u brašno, otresemo višak brašna i meso propržimo u tiganju na zagrejanom ulju dok ne porumeni. U ulje u kome se pržilo meso dodamo puter. Kada se puter istopi, dodamo biber, belo vino i preostale listove žalfije. Sos kuvamo par minuta uz stalno mešanje. Gotovim sosom prelijemo teleće šnicle. Šnicle služimo sa kriškom limuna.

Napomena: Jelo Saltimbocca alla Romana možete pripremati i na drugi način tako što ćete na svaku izlupanu teleću šniclu staviti list pršute, preko staviti list žalfije i sve fiksirati čačkalicom.

Naši tiganji  predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.

Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.

Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *