Pečena svinjska rebarca, ako volite rebarca koje se tope u ustima a koska se sama odvaja od mesa onda je ovo recept za Vas.
SASTOJCI
- 2 kg svinjskih rebara
- 2 kašike mlevenog belog luka
- 2 kašike sitno seckanog crnog luka
- 1 kašika morske soli
- 1 kašika korijander
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika drobljenog bibera
- 1 1/2 šolje sosa za roštilj
PRIPREMA:
Nalijte vodom rebra u Copper pan-u i uključite šporet na najjaču temperaturu. Poklopite i sačekajte da voda provri. Smanjite temperaturu i pustite da se rebra kuvaju 1 sat. Ugrejte rernu na 220 stepeni. U činiji pomešajte sve začine. Procedite i osušite rebra, a potom utrljajte mešavinu začina u rebra. Stavite rebra u rernu i pecite ih 15 minuta.
Nakon ovog vremena izvadite rebra iz rerne, premažite ih sosom za roštilj i vratite u rernu još 15 minuta. Pečena svinjska rebarca su spremna da Vas usreće.
Prijatno!
Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN
CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.
Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.