Baklava sa orasima i suvim grožđem
Baklava sa orasima i suvim grožđem idealan dezert za nedeljna druženja sa najmilijima.
SASTOJCI
- 1 kg tankih kora
- 300 g mlevenih oraha
- 400 g šećera
- 300 g suvog grožđa
- 1 šolja istopljenog putera
SASTOJCI ZA PRELIV
- 1200 g šećera
- 600 g vode
- sok od 2 limuna
PRIPREMA:
Stavite Copper pan na raširene kore. Oštrim nožem isecite kore u obliku Copper pan-a. Ređajte po tri kore u Copper pan. Svaku treću koru premažite puterom. Pomešajte orahe, šećer i suvo grožđe i ovim filujte svaku treću koru. Isecite baklavu na 16 trouglova. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite baklavu 45 minuta. Skuvajte sirup za baklavu. Na šporetu rastopite šećer u vodi i dodajte sok od limuna. Sirup kuvajte 5 do 6 minuta.
Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom. Sačekajte da se baklava skroz ohladi i pospite je mlevenim orasima ili pistaćima pre posluženja. Vaša baklava sa orasima i suvim grožđem je spremna da Vas oduševi.
Prijatno!
Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.
Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplot