Glavno jelo, INOX posuđe, Recept dana, Recepti, Tiganji

Špagete Carbonara

Špagete carbonara

Pripremite špagete Carbonara i uživajte u ukusnom obroku za čitavu porodicu.

Špagete carbonara

SASTOJCI

  • 500 g špageta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 g sitno seckane slanine
  • 1 glavica seckanog crnog luka
  • 2 usitnjena čena belog luka
  • 1 šolja rendanog parmezana
  • 4 žumanca
  • 2 kašike svežeg seckanog peršuna
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice morske soli

PRIPREMA ŠPAGETE CARBONARA:

Skuvati špagete, ocediti ih i odložiti na stranu.

Sačuvati 1/2 šolje vode u kojoj su se špagete kuvale!

U zasebnoj činiji pomešati žumanca, seckani peršun, permezan, morsku so i biber.

Na umerenoj temperaturi zagrejati ulje i dodati slaninu.

Propržiti slaninu, pa dodati crni i beli luk.

Nastaviti dinstanje dok crni luk ne omekša, ali paziti da beli luk ne izgori!

Dodati špagete i uz mešanje dodavati  vodu iz špageta.

Ugasiti vatru i uz mešanje dodati špagetama umućeno žumance sa peršunom i parmezanom.

Poslužiti vruće špagete.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *