Rezanci sa makom – Omiljeni recept Vojvođana
Rezanci sa makom su starinska vojvođanska poslastica poznata pod nazivom “nasuvo sa makom” ili makarone sa makom čiji ukus mnoge vraća u detinjstvo.
Sastojci za rezance:
- 430 g brašna
- 1 jaje + par kapi ulja + voda = 180 ml tečnosti
Sastojci za rezance sa makom
- ½ kg širokih rezanaca
- 300 gr mlevenog maka
- 1 dcl vode
- 100 g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike meda
Priprema testenine – Rezanci sa makom:
Montirajte na aparat za testeninu modlu za široku testeninu.
Napomena: Strogo se pridržavajte preporučenih količina!
Jaje sipajte i razmutite u mernoj šolji, dodajte par kapi ulja, dodajte vodu do naznačenih 180 ml na mernoj šolji i sve dobro promešajte.
Izmerite preporučenu količinu brašna. Brašno sipajte u posudu za mešenje pasta maker-a PM-300, stavite poklopac na posudu i pokrenite aparat pritiskom na dugme On/Off.
Nakon što se aparat pokrenuo i krenuo sa mešanjem brašna, polako i ravnomerno sipajte razmućeno jaje sa tečnošću kroz otvor na poklopcu.
Napomena: Tečnost sipajte tek kada aparat krene sa mešanjem!
Pospite malo brašna na površinu gde se testenina istiskuje iz aparata. Vodite računa o dužini testenine i secite je na vreme kako testenina ne bi bila suviše dugačka. Gotovu testeninu sušite na suvom mestu. Pospite svežu testeninu sa malo brašna kako biste sprečili njeno lepljenje i ravnomerno je rasporedite na žicu ili rešetku za sušenje testenine.
Skuvajte testeninu, dodajte pripremljen preliv sa makom za makarone sa makom i poslužite testeninu.
Napomena:
U receptu možete koristiti umesto vode mleko, puter i seme maka kao sastojke tako što ćete seme maka prethodno samleti u Fakir Aromatic aparatu za mlevenje kafe i orašastih plodova.
Priprema rezanaca sa makom:
U posudu sipati vodu i vanilin šećer. Kada voda prokuva dodati mak uz mešanje par minuta, pa skloniti mak sa vatre i umešati med. U dubljoj posudi rastopiti margarin i dodati kuvana proceđena rezanca. Na umerenoj vatri mešati rezanca oko minut.
Rezancima dodati mak, promešati i poslužiti po želji uz omiljeni džem dok su rezanci još topli. Na isti način pripremite rezance sa mlevenim orasima.
Prijatno!
Pasta Maker - Aparat za domaću testeninu
Za sve pasionirane ljubitelje paste, pasta maker je biser koji možete imati u svome domu. Sveža, zdrava i pasta originalnih oblika je nešto što možete da očekujete baš od ovog aparata. Bojite testeninu koristeći prirodne boje i bogatite ukus testenine dodajući različite začine i začinsko bilje.
Pasta Maker - Aparat za domaću testeninu
Za sve pasionirane ljubitelje paste, pasta maker je biser koji možete imati u svome domu. Sveža, zdrava i pasta originalnih oblika je nešto što možete da očekujete baš od ovog aparata. Bojite testeninu koristeći prirodne boje i bogatite ukus testenine dodajući različite začine i začinsko bilje.
Preporučeni proizvodi:
Porcelanski set šoljica za kafu za dve osobe 4/1 – Nergis
Roma 2 tacna za kolače
Florence tacna za kolače
Aparat za uklanjanje vlakana sa tkanine – LR-200
Plitka granitna posuda | tepsija – 3412
Električni bokal od INOX-a 1,7l – EK-3500
Električni secko – FC-800
Escajg za ručavanje za 6 osoba – Nuria
Florence set porcelanskih šoljica 1/12 – 8658
Set noževa sa postoljem – Blade CUTACO05N
TAC duboka kaserola 24x10cm – Bella Deep
Aparat za galete – WMD-1200
Slični recepti iz kategorije:
Testenina bez glutena u Pasta maker-u
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Paštašuta – Izuzetno brz i ukusan recept
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Testenina sa čokoladom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Rezanci sa makom – Omiljeni recept Vojvođana
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Testenina sa pesto sosom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Posna testenina
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari