Recept dana: Baklava – Fagor.rs Poslastica za sve prilike. Sočna a zdrava!

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Baklava

Baklava (poslastica)

Poslastica koja će oduševiti Vaše najmlađe je stara, dobra, baklava. Klinci će jedva čekati da pojedu celu poslasticu iz tanjira! Poslastice kao što je baklava imaju dugu tradiciju i ne možete pogrešiti sa njima.

Sastojci za spremanje ove poslastice:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 150 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 150 g suvog grožđa
  • 1/2 šolje istopljenog putera

Sastojci za preliv za poslasticu

  • 600 g šećera
  • 300 g vode
  • sok od 1 limuna

Priprema poslastice:

Za poslasticu, trebaće Vam tri kore. Ređajte ih u pleh.

Svaku treću koru premažite puterom.

Pomešajte orahe, šećer i suvo grožđe i ovim filujte svaku treću koru.

Isecite baklavu na više trouglova.

Zagrejte rernu na 200℃ i pecite baklavu 45 minuta.

Skuvajte sirup za baklavu.

Na šporetu rastopite šećer u vodi i dodajte sok od limuna.

Sirup kuvajte 5 do 6 minuta.

Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom.

Sačekajte da se baklava skroz ohladi i pospite je mlevenim orasima pre posluženja.

Prijatno!

Recept dana

Svakog radnog dana dajemo Vam ideju za novi RECEPT DANA – jelo koje možete pripremiti za sebe i svoje najmilije. Nekada je u pitanju glavno jelo, nekada ukusni prilog, ili slasni dezert, ali uvek je nešto novo i zanimljivo.

Pronađite inspiraciju i obradujte svoje najdraže uz najnoviji recept dana!