Dezert i osveženje, Porcelan, Pyrex, Recept dana, Recepti

Baklava

baklava

Baklava će možda najviše oduševiti Vaše najmlađe. Klinci će jedva čekati da pojedu celu poslasticu iz tanjira! Poslastice kao što je baklava imaju dugu tradiciju i ne možete pogrešiti sa njima.

baklava

SASTOJCI ZA SPREMANJE BAKLAVE:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 150 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 150 g suvog grožđa
  • 1/2 šolje istopljenog putera

Sastojci za preliv za poslasticu

    • 600 g šećera
    • 300 g vode
    • sok od 1 limuna

PRIPREMA POSLASTICE:

Za poslasticu, trebaće Vam tri kore. Ređajte ih u pleh.

Svaku treću koru premažite puterom.

Pomešajte orahe, šećer i suvo grožđe i ovim filujte svaku treću koru.

Isecite baklavu na više trouglova.

Zagrejte rernu na 200℃ i pecite baklavu 45 minuta.

Skuvajte sirup za baklavu.

Na šporetu rastopite šećer u vodi i dodajte sok od limuna.

Sirup kuvajte 5 do 6 minuta.

Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom.

Sačekajte da se baklava skroz ohladi i pospite je mlevenim orasima pre posluženja.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *