Plazma torta – Originalan Bambi recept
Plazma torta se svakoj domaćici nalazi u svesci recepata ukoliko joj zatreba brza poslastica za goste bez potrebe za dugom pripremom namirnica i paljenjem rerne. Međutim plazma torta može biti i pravi delikates ukoliko se u nju uloži dovoljno vremena i strpljenja.
Recepti proizvođača obično imaju funkciju samo da kupcu daju razlog više da se odluči za taj brend, i retki su oni koji u pripremu recepata ulože podjednako truda koliko i u samu proizvodnju, prodaju i reklamu. Sa Bambijem to nije slučaj.
Ali ne treba misliti da to što je za ovu tortu potrebno nešto više vremena znači i da je ona previše komplikovana. Namirnice za ovu tortu možete naći u svakoj prodavnici, ukoliko ih već i nemate u kuhinji – jaja, šećer, mleko, brašno, pomorandža, malo oraha, kakaa i čokolade, i naravno Plazma keks. To je sve što je potrebno da se napravi idealna Plazma torta.
Za više recepata posetite zvanični sajt kompanije Bambi i otkrijte šta sve možete praviti od njihovih proizvoda.
PLAZMA TORTA – KORA I:
- 4 belanca
- 4 žumanca
- 5 kašika šećera
- 1 pomorandžina kora
- 4 kašike brašna
PRIPREMA
Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer i mutimo dok se ne istope kristali, dodamo koru od pomorandže, žumanca i brašno na kraju, pečemo na 200°C, 10 min.
PLAZMA TORTA – KORA II:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 3 kašike mlevenih oraha
- 5 kašika mlevenog Plazma keksa
- 1 kašika brašna
PRIPREMA
Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer i mutimo dok se ne istope kristali, izmešamo orahe, plazmu i brašno, postepeno umešamo u šam od belanca i pečemo na 180°C, 12 min.
PLAZMA TORTA – KORA III:
- 5 belanaca
- 5 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mlevenog Plazma keksa
- 6 kašika oraha
- 50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
- 1 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- Za kvašenje kore: 3 dcl soka od pomorandže
PRIPREMA
Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer, kad je umućeno dodamo žumanca, plazmu, orahe, rendanu čokoladu, brašno i kakao, izmešamo sve i postepeno dodajemo masi, pečemo na 200°C, 10 min.
PLAZMA TORTA – FIL:
- 6 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 3 vanilin šećera
- 750 ml mleka
- 50 gr mlevenog Plazma keksa
- 50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
- 375 gr maslaca
PRIPREMA
Mleko stavimo da se prokuva. Umutimo žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo brašno. Pomešamo sa prokuvanim mlekom i skuvamo čvrst krem. Kad se krem ohladi pomešamo sa umućenim maslacem, dodamo mleveni Plazma keks i rendanu Bambi čokoladu za kuvanje.
Plazma tortu filujemo, žutu i braon koru malo pokvasimo sokom od pomorandže, prvo ide žuta kora, fil, bela kora, fil, braon kora pa sa filom završavamo.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Stoni mikser sa posudom – MAGIC CHEF
Ručni / stoni mikser 2 u 1 – MX-350RB
Ručni set za blendiranje – Panna
Slični recepti iz kategorije:
Pesak torta – Recept za brz i ukusan dezert
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Smuti od borovnice
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Domaća zdrava čokolada
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Smuti od ananasa i maline
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Čokoladni šejk od banane i kupine
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Posni jafa kolač
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Najbolje krofne
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Čokoladna sladoled torta
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Bečka štrudla sa jabukama
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari