Dezert i osveženje, Mikseri, Recepti

Plazma torta – Originalan Bambi recept

Plazma torta - Dezert koji će oduševiti sve sa svojim ukusom i teksturom

Plazma torta se svakoj domaćici nalazi u svesci recepata ukoliko joj zatreba brza poslastica za goste bez potrebe za dugom pripremom namirnica i paljenjem rerne. Međutim plazma torta može biti i pravi delikates ukoliko se u nju uloži dovoljno vremena i strpljenja.

Recepti proizvođača obično imaju funkciju samo da kupcu daju razlog više da se odluči za taj brend, i retki su oni koji u pripremu recepata ulože podjednako truda koliko i u samu proizvodnju, prodaju i reklamu. Sa Bambijem to nije slučaj.

Ali ne treba misliti da to što je za ovu tortu potrebno nešto više vremena znači i da je ona previše komplikovana. Namirnice za ovu tortu možete naći u svakoj prodavnici, ukoliko ih već i nemate u kuhinji – jaja, šećer, mleko, brašno, pomorandža, malo oraha, kakaa i čokolade, i naravno Plazma keks. To je sve što je potrebno da se napravi idealna Plazma torta.

Za više recepata posetite zvanični sajt kompanije Bambi i otkrijte šta sve možete praviti od njihovih proizvoda.

Plazma torta - Recept po staroj recepturi Bambija

PLAZMA TORTA – KORA I:

  • 4 belanca 
  • 4 žumanca 
  • 5 kašika šećera
  • 1 pomorandžina kora
  • 4 kašike brašna

PRIPREMA

Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer i mutimo dok se ne istope kristali, dodamo koru od pomorandže, žumanca i brašno na kraju, pečemo na 200°C, 10 min.

PLAZMA TORTA – KORA II:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 5 kašika mlevenog Plazma keksa
  • 1 kašika brašna

PRIPREMA

Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer i mutimo dok se ne istope kristali, izmešamo orahe, plazmu i brašno, postepeno umešamo u šam od belanca i pečemo na 180°C, 12 min.

PLAZMA TORTA – KORA III:

  • 5 belanaca
  • 5 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenog Plazma keksa
  • 6 kašika oraha 
  • 50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • Za kvašenje kore: 3 dcl soka od pomorandže

PRIPREMA

Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer, kad je umućeno dodamo žumanca, plazmu, orahe, rendanu čokoladu, brašno i kakao, izmešamo sve i postepeno dodajemo masi, pečemo na 200°C, 10 min.

PLAZMA TORTA – FIL:

  • 6 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 vanilin šećera
  • 750 ml mleka
  • 50 gr mlevenog Plazma keksa
  • 50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
  • 375 gr maslaca

PRIPREMA

Mleko stavimo da se prokuva. Umutimo žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo brašno. Pomešamo sa prokuvanim mlekom i skuvamo čvrst krem. Kad se krem ohladi pomešamo sa umućenim maslacem, dodamo mleveni Plazma keks i rendanu Bambi čokoladu za kuvanje.

Plazma tortu filujemo, žutu i braon koru malo pokvasimo sokom od pomorandže, prvo ide žuta kora, fil, bela kora, fil, braon kora pa sa filom završavamo.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *