Recepti, Recepti za air fryer, Testo

Mini pice

mini pice

Mini pice su idealan izbor kada želite ukusno testo pice sa nadevima po Vašoj želji, upakovano u simpatične mini zalogaje. Mogu se  služiti u raznim prilikama, za doručak i za večeru, a odlične su  i za sve vrste slavlja. Pogodne su i za putovanja, kada želite nežto da prezalogajite na brzinu. Neki ih zovu i pica gnezda, a omiljeno su pecivo deci na rođendanima. Ukoliko želite da budete ekonomični i iskoristite ostatke prethodno spremane hrane, možete izabrati baš ovaj recept jer se mini pice mogu kreirati od raznoraznih sastojaka.

mini pice

SASTOJCI

  • 500 g lisnatog testa
  • 250 g šunke
  • 250 g kačkavalja
  • kečap
  • origano

PRIPREMA:

Rastanjiti odmrznuto lisnato testo. Modlom ili čašom vaditi testo u obliku kruga. Premazati testo kečapom, posuti origanom i rendanom šunkom. Poređati mini pice u Air fryer i peći na 200 stepeni oko 8 minuta. Mini pice izvaditi iz aparata, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti na kratko (2-3 minuta) u aparat dok se kačkavalj ne istopi. Kačkavalj možete posuti i odmah na mini pice i u tom slučaju pice peći oko 10 minuta. Postupak ponovite sa preostalim mini picama.

Zanimljivost: Postoje dokazi da je persijska vojska koristila svoje štitove da peče filovanu podlogu od testa još u V i VI veku. Vojnici bi potom na to testo stavljali sir i smokve i tako dobijali brz i ukusan obrok. Ovo su bili začeci moderne pice, iz koje su se kasnije razvile mini pice.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *