Mini pice
Mini pice su idealan izbor kada želite ukusno testo pice sa nadevima po Vašoj želji, upakovano u simpatične mini zalogaje. Mogu se služiti u raznim prilikama, za doručak i za večeru, a odlične su i za sve vrste slavlja. Pogodne su i za putovanja, kada želite nežto da prezalogajite na brzinu. Neki ih zovu i pica gnezda, a omiljeno su pecivo deci na rođendanima. Ukoliko želite da budete ekonomični i iskoristite ostatke prethodno spremane hrane, možete izabrati baš ovaj recept jer se mini pice mogu kreirati od raznoraznih sastojaka.
SASTOJCI
- 500 g lisnatog testa
- 250 g šunke
- 250 g kačkavalja
- kečap
- origano
PRIPREMA:
Rastanjiti odmrznuto lisnato testo. Modlom ili čašom vaditi testo u obliku kruga. Premazati testo kečapom, posuti origanom i rendanom šunkom. Poređati mini pice u Air fryer i peći na 200 stepeni oko 8 minuta. Mini pice izvaditi iz aparata, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti na kratko (2-3 minuta) u aparat dok se kačkavalj ne istopi. Kačkavalj možete posuti i odmah na mini pice i u tom slučaju pice peći oko 10 minuta. Postupak ponovite sa preostalim mini picama.
Zanimljivost: Postoje dokazi da je persijska vojska koristila svoje štitove da peče filovanu podlogu od testa još u V i VI veku. Vojnici bi potom na to testo stavljali sir i smokve i tako dobijali brz i ukusan obrok. Ovo su bili začeci moderne pice, iz koje su se kasnije razvile mini pice.
Prijatno!