Topli sendvič sa piletinom rastopiće Vaša čula i učiniti dan definitivno boljim. Topli sendvič sa piletinom – hrskav, mirisan, neodoljiv i idealan onda kada poželimo nešto jednostavno, lako, brzo, kada poželimo brz, ukusan i kaloričan obrok.
SASTOJCI
- kriške tosta
- 2 jaja
- 250 g pilećeg ili ćurećeg belog mesa
- 150 g krem sira
- paradajz
- krastavac
- puter
- so
PRIPREMA – Topli sendvič sa piletinom:
Belo meso isecite u tanke šnicle, posolite i ispohujte sa jajima. Krišku tosta premažite sa malo krem sira. Između dve kriške stavite jednu šniclu pohovane piletine, krastavac i paradajz isečen na tanke kolutove. Gornju stranu kriške premazati sa malo putera. Sendviče tostirati par minuta u zagrejanom aparatu za tople sendviče.
Ne postoji ukusniji obrok koji se istovremeno brže sprema od toplih sendviča sa piletinom, a uz naš Coral sendvičar sa kvadratnim kalupom za dva topla sendviča njihova priprema biće još brža i lakša!
Za razliku od mnogih drugih sendvičara na tržištu, Coral aparat za tople sendviče ne deli hleb na dva dela po dijagonali. Mnogo ih je lakše pripremiti i zapakovati za užinu, put ili posao.
Takođe, ne stičete lažni osećaj da jedete manje nego inače jer su sendviči manji.
Dobijate cele, vrele sendviče, maksimalno dobro ispečene čitavom površinom zbog kvadratno narubljenih grejnih ploča.
Veličina jednog kalupa za topli sendvič je 10 x 11 cm a čitave grejne ploče 20 x 11 cm. Grejna ploča je presvučena nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane koji dozvoljava da u aparatu za sendvič pečete i druge stvari poput francuskog tosta, prženica, čak i kajgane ili testa za vafle.
Prijatno!