Topli sendvič sa kulenom
Topli sendvič sa kulenom savršen doručak, večera, užina i pravi spas kada se iznenada okupi društvo i kada na sto treba izneti nešto ukusno što se sprema na brzaka.
SASTOJCI
- kriške tosta ili suvog hleba
- 100 g putera
- 1 sitno seckan čen belog luka
- kačkavalj
- kulen ili čajna kobasica
- mešavina začina po izboru
PRIPREMA:
Dobro umutite jaja. Uz stalno mućenje jajima polako dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Uključite Multigril i ravnomerno ga namažite uljem. U zagrejan multigrill sipajte po malo smese tako da formirate nekoliko manjih palacinki prečnika oko 10 cm. Američka palačinka je spremna da se okrene kada na gornjoj strani počnu da se pojavljuju mehurići.
Gotove palačinke poslužite sa otopljenom čokoladom i kolutovima banane, domaćim pekmezom, medom i mlevenim orasima, čokoladnim kremom i mlevenim keksom, višnjama i šlagom.
Zanimljivost: Zašto su američke palačinke okrugle? Testo kao testo postoji ko zna otkad, najverovatnije iz antičkih vremena, s malim izmenama, ali oblik nastaje u slavu dolaska proleća, kad se na Masli (praznik koji Rusi i danas slave) sve pravilo okruglo, ne bi li imitiralo oblik sunca. I perece su imale kružni oblik, pa smo dobili đevrek. Kad su francuski kuvari u velikom broju počeli da kuvaju po kućama ruskog plemstva, preneli su i okrugli oblik – u Francusku. Kao što su preneli i predjelo (zakuska), koje se do tada služilo samo u Rusiji, u Evropu.
Prijatno!