Vafle sa jogurtom
Vafle sa jogurtom su tu za Vas kada Vam se jede nešto ukusno a ne izuskuje mnogo vremena za spremanje.
SASTOJCI
- 300 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
- kašičica soli
- na vrh noža sode bikarbone
- šolja ulja
- 100 ml mleka
- 150 ml jogurta
PRIPREMA:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. Promešajte smesu kašikom. U dubljoj posudi umutite jaje, dodajte mleko, jogurt i ulje. Uz stalno polagano mućenje dodajte brašno. Ostavite smesu da odstoji pola sata. Vafle pecite u aparatu za vafle dok ne postanu hrskave i ne dobiju zlatno žutu boju. Vaše vafle sa jogurtom su spremne za degustaciju.
Prijatno!
APARAT ZA VAFLE:
Vafli su jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica na svetu a uz aparat za belgijske vafle i knjižicu recepata koja uz njega dolazi, možete uživati u njima svakoga dana.
Mekani, vreli i ukusni, vafle možete praviti na bezbroj različitih načina, i na podjednako veliki broj ih ukrasiti!
Pravite slatke vafle sa šećerom, vanilom, kakaom, čokoladom… ukrasite ih šlagom, svežim voćem, sladoledom ili medom.
Ili slane vafle sa tikvicama, spanaćem, šunkom, kačkavaljem… ukrasite ih majonezom, pršutom, tsatsiki sosom ili kajmakom.
Grejne ploče aparata za belgijske vafle prevučene su nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane. Iz tog razloga u kalupu možete pripremati vafle ali i ispržiti kajganu, napraviti topli sendvič i slično.
Kad kazete sholja ulja u vasim receptama, koliko su to ml ?!