Aparat za belgijske vafle, Recepti

Vafle sa makom

Vafle sa makom za sve ljubitelje maka, od sada možete da pravite i vafle sa makom i da uživate u njihovom božanstvenom ukusu.

SASTOJCI

  • 150 g mlevenog maka
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 150 g putera
  • 3 jaja
  • narendana kora limuna
  • malo mleka po potrebi

PRIPREMA:

Penasto umutiti puter, jaja i šećer. Polako, uz stalno mešanje dodavati brašno sa praškom za pecivo, mak i na samom kraju dodati koru limuna. Ukoliko je masa pregusta u smesu dodati 1-2 kašičice mleka. Peći vafle u zagrejanom aparatu za vafle. Filovati vafle rastopljenom čokoladom i ukrasiti svežim voće i sladoledom. Vaše vafle sa makom su spremne za degustaciju.

Prijatno!

APRATA ZA VAFLE:

Vafli su jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica na svetu a uz aparat za belgijske vafle i knjižicu recepata koja uz njega dolazi, možete uživati u njima svakoga dana.

Mekani, vreli i ukusni, vafle možete praviti na bezbroj različitih načina, i na podjednako veliki broj ih ukrasiti!

Pravite slatke vafle sa šećerom, vanilom, kakaom, čokoladom… ukrasite ih šlagom, svežim voćem, sladoledom ili medom.

Ili slane vafle sa tikvicama, spanaćem, šunkom, kačkavaljem… ukrasite ih majonezom, pršutom, tsatsiki sosom ili kajmakom.

Grejne ploče aparata za belgijske vafle prevučene su nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane. Iz tog razloga u kalupu možete pripremati vafle ali i ispržiti kajganu, napraviti topli sendvič i slično.

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *