Klasične vafle

Klasične vafle same po sebi idealne su za svako doba dana! Ovaj recept za vafle koristićete često.

SASTOJCI
- 3 jaja
- 9 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- manja šoljica ulja
- 1/4 l mleka (250 gr)
- 1/2 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
• narendana kora limuna
PRIPREMA
Penasto umutiti 3 belanca. Uz stalno mućenje dodati i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa. Peći vafle u aparatu za vafle. Vafle filovati po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom. Pospite ih prah šećerom, kokosom, orasima ili uživajte u njihovom originalnom ukusu. Klasične vafle su spremne za degustaciju i kombinacije.
APARAT ZA VAFLE:
Vafli su jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica na svetu a uz aparat za belgijske vafle i knjižicu recepata koja uz njega dolazi, možete uživati u njima svakoga dana.
Mekani, vreli i ukusni, vafle možete praviti na bezbroj različitih načina, i na podjednako veliki broj ih ukrasiti!
Pravite slatke vafle sa šećerom, vanilom, kakaom, čokoladom… ukrasite ih šlagom, svežim voćem, sladoledom ili medom.
Ili slane vafle sa tikvicama, spanaćem, šunkom, kačkavaljem… ukrasite ih majonezom, pršutom, tsatsiki sosom ili kajmakom.
Grejne ploče aparata za belgijske vafle prevučene su nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane. Iz tog razloga u kalupu možete pripremati vafle ali i ispržiti kajganu, napraviti topli sendvič i slično.
Prijatno!