Vafle sa sirom

Vafle sa sirom i kao sve slane varijante vafla jednostavna su grickalica za popodne ili pak večeru/doručak uz šolju čaja ili mleka.

SASTOJCI
- 1/2 kg brašna
- prašak za pecivo
- šolja ulja
- šolja mleka
- 3 jaja
- 300 g sitnog ili feta sira
- so po ukusu
PRIPREMA:
Umutiti jaja, dodati ulje, mleko i polagano uz stalno mešanje dodavati brašno sa praškom za pecivo. Na kraju u smesu dodati sir. Peći vafle u aparatu za vafle dok ne dobiju zlatno žutu boju. Poslužite vafle sa sirom uz kiselo mleko ili sa čašom jogurta.
Prijatno!
APARAT ZA VAFLE:
Vafli su jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica na svetu a uz aparat za belgijske vafle i knjižicu recepata koja uz njega dolazi, možete uživati u njima svakoga dana.
Mekani, vreli i ukusni, vafle možete praviti na bezbroj različitih načina, i na podjednako veliki broj ih ukrasiti!
Pravite slatke vafle sa šećerom, vanilom, kakaom, čokoladom… ukrasite ih šlagom, svežim voćem, sladoledom ili medom.
Ili slane vafle sa tikvicama, spanaćem, šunkom, kačkavaljem… ukrasite ih majonezom, pršutom, tsatsiki sosom ili kajmakom.
Grejne ploče aparata za belgijske vafle prevučene su nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane. Iz tog razloga u kalupu možete pripremati vafle ali i ispržiti kajganu, napraviti topli sendvič i slično.
Kalupi za pečenje služe za brzu pripremu obroka i poslastica kao što su galete (popularni bakini kolači), vafli, krofnice, picele, i drugi. Kalupi za pečenje pomoću dve grejne ploče oblikuju pripremljeno testo u željeni oblik, i peku ga dvostrano, tako da je uvek dobro ispečeno, i istovremeno sveže i ukusno.
Pravljenje vafla brzo je i jednostavno. Pripremite testo po uputstvu, sipajte ga u aparat, poklopite, i za bukvalno pet minuta – Vaši vafli biće spremni za posluženje. Idealno za doručak s nogu ili brzu poslasticu. Pravljenje vafla ne mora da se završi na tome. Možete ih po želji filovati, ukrasiti šlagom, čokoladom, suvim grožđem ili nekom drugom glazurom. Slobodni ste da date svojoj kreativnosti na volju.