Vafle sa prelivom od jagoda

Vafle sa prelivom od jagoda: Voćni prelivi su nešto što obogati svaki desert. Neka preliv od jagode bude Vaš današnji izbor!

SASTOJCI:
- 500 g svežih jagoda
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 g džema od jagoda ili kajsija
PRIPREMA – Vafle sa prelivom od jagoda:
Operite jagode i isecite ih na polovine i četvrtine, a zatim pospite šećerom i vanilin šećerom. Uz stalno mešanje kuvajte jagode na laganoj vatri 15-20 minuta. Voće će otpustiti vlastiti sok tako da vodu u toku kuvanja ne morate dodavati. Kada voda iz voća ispari dodajte džem.
Mešajte dok se džem ne rastopi, sjedini sa voćem i dok se ne dobije ujednačena masa. Ostavite preliv da se ohladi i zgusne, pa prelijte gotove vafle. Poslužite sa kuglom sladoleda ili šlaga. Vaše vafle sa prelivom od jagoda
Ovaj preliv možete napraviti na isti način i sa višnjama, malinama, borovnicama ili šljivama.
Prijatno!
APARAT ZA VAFLE:
Vafli su jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica na svetu a uz aparat za belgijske vafle i knjižicu recepata koja uz njega dolazi, možete uživati u njima svakoga dana.
Mekani, vreli i ukusni, vafle možete praviti na bezbroj različitih načina, i na podjednako veliki broj ih ukrasiti!
Pravite slatke vafle sa šećerom, vanilom, kakaom, čokoladom… ukrasite ih šlagom, svežim voćem, sladoledom ili medom.
Ili slane vafle sa tikvicama, spanaćem, šunkom, kačkavaljem… ukrasite ih majonezom, pršutom, tsatsiki sosom ili kajmakom.
Grejne ploče aparata za belgijske vafle prevučene su nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane. Iz tog razloga u kalupu možete pripremati vafle ali i ispržiti kajganu, napraviti topli sendvič i slično.