Slatke vafle sa heljdinim brašnom

Slatke vafle sa heljdinim i ovsenim brašnom idealne su za sve ljubitelje zdravih i ukusnih obroka.

Sastojci:
- 150 g heljdinog brašna
- 150 g mlevenih ovsenih pahuljica
- kašika mlevenog lanenog semena
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- sok od pola limuna
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike meda
- 1 kašičica cimeta
Priprema – Slatke vafle sa heljdinim brašnom:
U dubljoj činiji pomešajte heljdino brašno, ovsene pahuljice i laneno seme. Potom dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet. U drugoj posudi umutite jaja, dodajte mleko,med i limunov sok. Sjedinite ovu smesu sa prethodno pripremljenom smesom uz stalno polagano mešanje. Vafle peći u prethodno zagrejanom aparatu za vafle. Gotove vafle poslužite uz sveže voće, premažite medom, džemom ili kremom. Vaše slatke vafle sa heljdinim i ovsenim brašnom su spremne za degustaciju.
APARAT ZA VAFLE:
Vafli su jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica na svetu a uz aparat za belgijske vafle i knjižicu recepata koja uz njega dolazi, možete uživati u njima svakoga dana.
Mekani, vreli i ukusni, vafle možete praviti na bezbroj različitih načina, i na podjednako veliki broj ih ukrasiti!
Pravite slatke vafle sa šećerom, vanilom, kakaom, čokoladom… ukrasite ih šlagom, svežim voćem, sladoledom ili medom.
Ili slane vafle sa tikvicama, spanaćem, šunkom, kačkavaljem… ukrasite ih majonezom, pršutom, tsatsiki sosom ili kajmakom.
Grejne ploče aparata za belgijske vafle prevučene su nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane. Iz tog razloga u kalupu možete pripremati vafle ali i ispržiti kajganu, napraviti topli sendvič i slično.
Prijatno!