Recepti, Recepti za tople sendviče

Topli sendvič sa pečurkama i šunkom

Topli sendvič sa pečurkama i šunkom jer svi volimo kada  je korica sendviča spolja hrskava, a unutrašnjost mekana i sočna. Topli sendvič sa pečurkama i šunkom je Vaš razlog za srećan dan.

SASTOJCI

  • kriške tosta ili suvog hleba
  • 120 g krem sira
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašika majoneza
  • 2 čena belog luka
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • 50 g dinstanih pečuraka
  • biber, origano i peršun po želji

PRIPREMA:

Pomešati krem sir, pavlaku i majonez. Dodati sitno iseckan beli luk, krupno izrendan kačkavalja i pečurke. Sve dobro promešati. Začiniti origanom, biberom i peršunom po želji. Fil namazati u tankom sloju između dve kriške. Gornju stranu kriške premazati sa malo putera. Sendviče tostirati par minuta u zagrejanom aparatu za tople sendviče.

Za razliku od mnogih drugih sendvičara na tržištu, Coral aparat za tople sendviče ne deli hleb na dva dela po dijagonali. Mnogo ih je lakše pripremiti i zapakovati za užinu, put ili posao.

Takođe, ne stičete lažni osećaj da jedete manje nego inače jer su sendviči manji.

Dobijate cele, vrele sendviče, maksimalno dobro ispečene čitavom površinom zbog kvadratno narubljenih grejnih ploča.

Veličina jednog kalupa za topli sendvič je 10 x 11 cm a čitave grejne ploče 20 x 11 cm. Grejna ploča je presvučena nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane koji dozvoljava da u aparatu za sendvič pečete i druge stvari poput francuskog tosta, prženica, čak i kajgane ili testa za vafle.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *