Špagete carbonara
Špagete carbonara su italijansko jelo od testenine i smatra se gotovo nezaobilaznim u rimskoj kuhinji. Priprema se na jednostavan način, veoma je hranljivo i prilično jakog ukusa. Špagete carbonara su uvek dobar izbor.
SASTOJCI
- 500 g špageta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 g sitno seckane slanine
- 1 glavica seckanog crnog luka
- 2 usitnjena čena belog luka
- 1 šolja rendanog parmezan
- 4 žumanca
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1/2 kašičice morske soli
PRIPREMA:
Skuvati špagete u Copper pan-u, ocediti ih i odložiti na stranu. Sačuvati 1/2 šolje vode u kojoj su se špagete kuvale! U zasebnoj činiji pomešati žumanca, seckani peršun, permezan, morsku so i biber. Osušiti Copper pan, a potom na umerenoj temperaturi zagrejati ulje u Copper pan-u i dodati slaninu. Propržiti slaninu, pa dodati crni i beli luk.
Nastaviti dinstanje dok crni luk ne omekša, ali paziti da beli luk ne izgori! Dodati špagete i uz stalno mešanje postepeno dodavati vodu iz špageta. Ugasiti vatru, nastaviti mešanje i dodati umućeno žumance sa peršunom i parmezanom. Poslužiti vruće špagete carbonara.
Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.
Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.
Prijatno!