Aparati za kuvanje na pari, Recepti, Tiganji

Špagete sa paradajzom

Špagete sa paradajzom

Za razliku od poznatih nam tankih, ove palacinke su deblje, mekane i manjeg prečnika. Opšte poznate kao pancakes, što bi se bukvalno moglo prevesti i kao – torta iz tiganja, Američke palačinke prepoznatljive oblikom i debljinom. U načinu pripreme razlika je što je smesa gušća, te se prave da budu manjeg prečnika i u njih ide prašak za pecivo. 

Špagete sa paradajzom

SASTOJCI

  • 2 jajeta
  • 2 ½ čaše mekog brašna
  • 2 čaše mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • Malo ulja
    * Napomena: mera je čaša od 2 dl (čaša od jogurta )

PRIPREMA:

Dobro umutite jaja. Uz stalno mućenje jajima polako dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Uključite Multigril i ravnomerno ga namažite uljem. U zagrejan multigrill sipajte po malo smese tako da formirate nekoliko manjih palacinki prečnika oko 10 cm. Američka palačinka je spremna da se okrene kada na gornjoj strani počnu da se pojavljuju mehurići.
Gotove palačinke poslužite sa otopljenom čokoladom i kolutovima banane, domaćim pekmezom, medom i mlevenim orasima, čokoladnim kremom i mlevenim keksom, višnjama i šlagom.

Zanimljivost: Zašto su američke palačinke okrugle? Testo kao testo postoji ko zna otkad, najverovatnije iz antičkih vremena, s malim izmenama, ali oblik nastaje u slavu dolaska proleća, kad se na Masli (praznik koji Rusi i danas slave) sve pravilo okruglo, ne bi li imitiralo oblik sunca. I perece su imale kružni oblik, pa smo dobili đevrek. Kad su francuski kuvari u velikom broju počeli da kuvaju po kućama ruskog plemstva, preneli su i okrugli oblik – u Francusku. Kao što su preneli i predjelo (zakuska), koje se do tada služilo samo u Rusiji, u Evropu.

Prijatno! 

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *