Aparat za palačinke, Recept dana, Recepti

Suzette palačinke

Suzette palačinke su rado viđen gost na slatkoj trpezi širom sveta. Naročito su omiljene u Francuskoj, odakle i potiče recept. Mogu biti desert ili laganija večera. Suzette palačinke se posipaju likerom od pomorandže i ako Vam to zvuči čudno, kada probate ovu kombinaciju ukusa, nećete ostati ravnodušni! Svi volimo palačinke sa kremom i keksom ili sa domaćim džemom posute kristal šećerom. Iako zvuče tako prefinjeno, ove palačinke ćete napraviti vrlo lako i brzo. Nakon večere za dvoje, palačinke Suzette su savršena poslastica za kraj ove romantične večeri.

SASTOJCI ZA SUZETTE PALAČINKE:

  • 125 g brašna
  • 2-3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 20 g putera
  • 2 pomorandže
  • 10 kocki šećera
  • 1-2 čašice likera od pomorandže
  • 2 čašice likera od trešanja
  • mleveni badem po želji

PRIPREMA:

Penasto umutite jaja. Uz stalno mućenje dodajte so i mleko. Neprekidajući mućenje polagano i postepeno dodajte brašno. Mutite dok se ne dobije glatka, ujednačena smesa za palačinke. Ostavite smesu da miruje pola sata, a potom na zagrejanom ulju ispecite palačinke. Pečene palačinke odložite na toplo mesto. Istopite puter na laganoj vatri. Narendajte koru pomorandži preko kocki šećera i iscedite sok od pomorandži. Šećer i sok od pomorandži pažljivo dodajte rastopljenom puteru i na laganoj vatri mešajte dok se ne pojave mehurići. Palačinke umačite u ovaj nadev, zatim ih presavijte na četvrtine i ređajte u činiju. Preostali sos u tiganju začinite likerom od pomorandže i višnje i pažljivo flambirajte. Sos u plamenu prelijte preko palačinki. Palačinke možete posuti mlevenim bademom po želji. Palačinke Suzette služe se i jedu tople.

Nastanak: Tokom posete Edvarda, budućeg kralja Britanije, Azurnoj obali, trebalo je da mu posluže palačinke u čuvenom restoranu. Kuvar je slučajno prosuo liker po njima, tako ih flambirajući. Ukus je ispao fantastičan, pa je kuvar odlučio da ih posluži kao specijalitet.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *