Glavno jelo, Halogena pećnica, Mašine za mlevenje mesa, Pyrex, Recepti

Priprema zimnice – Ljutenica

Recept za pripremu zimnice - Ljutenica

Ljutenica je nezaobilazna pri spremanju zimnice, naročito ako ste ljubitelji ljutog. Ljutenica spada u ljutu zimnica, može se pripremati na više načina, ali najbitnije je da bude što više ljuta.

Recept za pripremu zimnice - Ljutenica

SASTOJCI

  • 2 kg zrelog paradajza
  • 2 kg paprike
  • 5 extra ljutih papričica
  • 1 glavica belog luka
  • 1 veza svežeg peršunovog lista
  • 200 ml sirćeta
  • 200 ml ulja
  • 50 g šećera
  • 50 g soli
  • 1 kesica bibera u zrnu

PRIPREMA LJUTENICA:

Oljuštite paradajz. Blago zasecite paradajz na dnu u obliku krstića, prelijte vrelom vodom, oljuštite kožicu počev od zasečenog krstića i usitnite paradajz. Papriku operite, očistite od semenki i isecite na sitne kockice.

Ljute papričice ispecite, očistite od ljuske i semenki i usitnite. Sve sastojke stavite u keramičku posudu Super Krčka, dodajte sitno naseckan beli luk, peršun, sirće, ulje, šećer, biber i so.

Promešajte, poklopite i stavite da se krčka na poziciji HIGH oko 7 sati. Gotovu ljutenicu sipajte u vruće i sterilisane tegle.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *