Musaka sa boranijom

Musaka sa boranijom, omiljeno srpsko jelo čini još poželjnijim. U musaku možete da stavljate koje god povrće favorizujete, tako da je ova musaka namenjena svim obožavaocima boranije. A za sve koji je baš i ne voletreba da znaju da je ova namirnica bogata vitaminom K, koji imaju značajnu ulogu u zgrušavanju krvi i raspodeli kalcijuma u organizmu. Bogata je vitaminom C, a sadrži i vitamine B grupe, ukljućujući B1,B2,B3, B6 i folat, kao i vitamin A

SASTOJCI
- 500 g žute boranije
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- 100 ml jogurta
- aleva paprika I mirođija po ukusu
- so, vegeta i biber po ukusu
PRIPREMA:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i uz stalno mešanje nastavite dinstanje dok meso ne porumeni. Začinite meso po ukusu, dobro promešajte i meso sklonite sa vatre. Na zagrejanom ulju prodinstajte boraniju sa seckanim crnim lukom dok boranija i luk ne omekšaju.
Dodajte sitno seckani beli luk, alevu papriku po ukusu, sve pospite mirođijom i dobro promešajte.
Vatrostalnu posudu podmazati sa malo ulja, sipati pola dinstane boranije i rasporediti je po dnu posude, dodati mleveno meso i preostalu boraniju. Umutiti jaja sa pavlakom, dodati jogurt i preliti boraniju.
Musaku peći na 200°C oko 30 minuta ili dok se ne uhvati rumena korica po vrhu. Musaku poslužite sa kiselim mlekom.
Prijatno!