Glavno jelo, Halogena pećnica, Mašine za mlevenje mesa, Pyrex, Recept dana, Recepti

Musaka sa boranijom

Musaka sa boranijom, omiljeno srpsko jelo čini još poželjnijim. U musaku možete da stavljate koje god povrće favorizujete, tako da je ova musaka namenjena svim obožavaocima boranije. A za sve koji je baš i ne voletreba da znaju da je ova namirnica bogata vitaminom K, koji imaju značajnu ulogu u zgrušavanju krvi i raspodeli kalcijuma u organizmu. Bogata je vitaminom C, a sadrži i vitamine B grupe, ukljućujući B1,B2,B3, B6 i folat, kao i vitamin A

Musaka sa boranijom

SASTOJCI

  • 500 g žute boranije
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 ml jogurta
  • aleva paprika I mirođija po ukusu
  • so, vegeta i biber po ukusu

PRIPREMA:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i uz stalno mešanje nastavite dinstanje dok meso ne porumeni. Začinite meso po ukusu, dobro promešajte i meso sklonite sa vatre. Na zagrejanom ulju prodinstajte boraniju sa seckanim crnim lukom dok boranija i luk ne omekšaju.

Dodajte sitno seckani beli luk, alevu papriku po ukusu, sve pospite mirođijom i dobro promešajte.

Vatrostalnu posudu podmazati sa malo ulja, sipati pola dinstane boranije i rasporediti je po dnu posude, dodati mleveno meso i preostalu boraniju. Umutiti jaja sa pavlakom, dodati jogurt i preliti boraniju.

Musaku peći na 200°C oko 30 minuta ili dok se ne uhvati rumena korica po vrhu. Musaku poslužite sa kiselim mlekom.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *