Teletina recept – Fagor.RS
Seckana teletina je jednostavno jelo koje se brzo i lako priprema, jelo finog i nezaboravnog ukusa sa izvesnom notom prefinjenosti.
Sastojci:
- ½ kg telećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 50 g putera
- 20 g brašna
- 125 ml belog vina
- 125 ml bistre supe
- 1 kašika svežeg seckanog peršuna
- so, vegeta i biber po ukusu
Priprema – Seckana teletina:
Sa mesa skinemo opne i žile i isečemo ga na što tanje režnjeve. Na zagrejanom puteru prodinstamo seckani crni luk dok ne omekša, dodamo isečeno meso i meso pospemo brašnom.
Uz stalno mešanje nastavimo dinstanje dok meso ne porumeni. Meso začinimo po ukusu, nalijemo vinom i supom, promešamo i ostavimo da odstoji na ugašenom šporetu par minuta. Gotovu seckanu teletinu pospemo peršunom i poslužimo je uz sezonsku salatu i domaću testeninu pripremljenu u aparatu za testenine Nonna PM-300.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Aparat za krofnice – MD-700
Ocenjeno sa 4.98 od 5
Multi Grill – MG-400
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Ocenjeno sa 4.88 od 5
Nutri blender Bullet – BS-2000 Premium
Ocenjeno sa 4.86 od 5
Sokovnik od INOX-a – PJ-850
Ocenjeno sa 5.00 od 5
FRENCH GRILL griller i panini sendvičar – FG-1000
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Air Fryer sa pećnicom – AF-2000
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Fakir stoni mikser sa posudom – MAGIC CHEF
Ocenjeno sa 5.00 od 5






