Pasta Maker, Pyrex, Recept dana, Recepti

Makarone sa sirom i šunkom

recept za makarone sa sirom i šunkom

Lagane makarone sa sirom i šunkom savršena su večera.

makarone sa sirom i šunkom

SASTOJCI

  • 1 kg makarona
  • 1 ½ kg seckane šunke
  • 1 l pileće bistre supe
  • 1 šolja mleka
  • 1 jaje
  • ¼  šolje putera
  • 2 šolje rendanog kačkavalja

PRIPREMA:

Skuvajte makarone. Kuvane makarone procedite i sipajte u pekač ili vatrostalnu posudu po izboru. U dubljoj posudi umutite jaje, dodajte šunku, mleko, pileću supu i sve pomešajte sa makaronama u pekaču. Makarone prelijte istopljenim puterom i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u rerni na 200 °C oko 20 do 25 minuta. Makarone sa sirom i šunkom su spremne za degustaciju.

KAKO VATROSTALNE POSUDE I PEKAČI POMAŽU U KUHINJI?

Vatrostalne posude i pekači izrađeni su od borsilikatnog stakla, ugljeničnog čelika sa keramičkim premazom i drugih materijala koji podnose ekstremno niske i visoke temperature. Vatrostalne posude i pekači praktično su neuništivi i u njima možete spremati, peći, servirati i čuvati hranu.

Pečenje hrane je proces neophodan za pravljenje ukusnih domaćih jela i bez njega obroci nikako ne mogu biti kompletni. Samo pečenje hrane nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan recept, ali domaća hrana pripremljena u ovim posudama biće ukusnija i pravićete je lakše, brže i uz uživanje.

Topli obroci čuvaju se tako lako uz vatrostalne posude da ćete zaboraviti da ste ikada koristili ijedne druge. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Topli obroci će se uz ove posude praktično servirati sami.

Sve što Vam je potrebno vatrostalne posude i pekači u našoj ponudi učiniće za Vas. Pridružite se milionima zadovoljnih korisnika širom sveta.

ZAŠTO SU VATROSTALNE POSUDE I PEKAČI PRAVI IZBOR ZA VAS?

  • Dobar prenos toplote i ravnomerno pečenje
  • Lako posluženje jela
  • Pogodno za glavna jela i dezerte
  • Pogodno za čuvanje u frižideru
  • Jednostavno pranje i održavanje

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *