Grilovano belo meso u marinadi
Grilovano belo meso u marinadi od sočnog limuna je pikantan i zavodljiv obrok.
SASTOJCI
- sok od 1 limuna
- sok od 1 limete
- 150-200 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
- 2 gnječena čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica ruzmarina
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica majčine dušice
- so, biber i vegeta po ukusu
- 500 gr pilećeg belog mesa
PRIPREMA:
Pripremite marinadu tako što ćete pomešati sok od limuna i limete sa uljem, dodati beli luk, začine i sve dobro promešati. Isecite belo meso u šnicle. Prelijte meso marinadom i u zatvorenoj posudi u frižideru marinirajte meso oko 2 sata. Na zagrejanom grilu pecite piletinu oko 10 minuta sa obe strane. Grilovanu piletinu pospite sveže seckanim peršunom i poslužite uz vitaminsku, zelenu ili šopsku salatu. Grilovano belo meso u marinadi je spremno za degustaciju.
GRILERI: SOČNO MESO SA ROŠTILJA U UDOBNOSTI VAŠEG DOMA
Grileri su jedinstveni proizvodi koji Vam omogućavaju pripremu mesa sa roštilja u Vašem domu, kvalitetno kao da je pečeno na otvorenoj vatri. I ne samo mesa. Grileri mogu peći povrće i pečurke, ili zapeći kriške hleba. Možete ih koristiti tokom pripreme zimnice, u kuhinji ili na terasi, i jednostavno očistiti i odložiti nakon upotrebe.
Domaće pljeskavice nikada ne ispadnu kao sa roštilja ako su pripremljene u tiganju i natopljene uljem. Sa druge strane, ovi kuhinjski aparati ne samo da ne zahtevaju dodatno ulje zbog svojih nelepljivih ploča već i pomažu da se oslobodite viška masnoća iz mesa koje pripremate. Domaće pljeskavice biće sočne, piletina hrskava a povrće ukusno i aromatično.
Grilovano povrće je zdrava alternativa za one koje teže vegetarijanskoj ishrani ili žele da povećaju unos vitamina, smanje broj kalorija i izgube kilograme. Lakoća sa kojom se ovi uređaji održavaju znači da ne dolazi do mešanja hrane biljnog i životinjskog porekla, tako da će grilovano povrće ili pečurke biti uvek savršeno pripremljeni.
U zavisnosti od toga da li aparat ima jednu ili dve grejne ploče, možete pripremati tople sendviče ili zapeći hleb za tost. Slično kao i sa mesom sa roštilja, lako ćete očistiti ploče od grilovanog sira i biće spremne za sledeći ciklus bez straha od mešanja ukusa.
Grilovanje je obično rezervisano za specijalne prilike, vikende i praznike. Uz ove aparate grilovanje će postati nešto o čemu možete razmišljati svakoga dana – u udobnosti Vašeg doma, ukoliko očekujete goste, ili želite sami da odmorite uz utakmicu ili omiljenu seriju.
Prijatno!