Glavno jelo, Halogena pećnica, Mašine za mlevenje mesa, Pyrex, Recepti

Priprema zimnice – Ljute papričice (feferoni)

Priprema zimnice - Recept za ljute papričice (feferoni)

Ljubitelji ljutog ne mogu ni zamisliti zimu bez ljutih feferona. Okrugle ljute papričice, duguljaste, male i velike u manjim ili većim teglicama krase police ostava. Različitih oblika, veličina i jarkih boja privlače pažnju svih i zato ih smestite na skriveno i tajno mesto da ih drugi ne pojedu!

Priprema zimnice - Recept za ljute papričice (feferoni)

SASTOJCI

  • 3 kg sitnih okruglih papričica
  • 3,5 l vode
  • ½ l sirćeta
  • 7-8 kašika soli
  • 4-5 kašika šećera
  • 1 kesica konzervansa po želji 
  • ½ kesice vinobrana po želji
  • biber u zrnu po ukusu

PRIPREMA LJUTE PAPRIČICE:

Papričice opratiiseći peteljke i poredjati ih čvrsto jednu do druge u prethodno sterilisane tegle. Papričicama dodati koje zrno bibera. U vodu sipati sirće, so, šećer, i konzervans i vinobran po želji i na umerenoj vatri mešati dok se svi sastojci ne sjedine.

Hladnim prelivom preliti feferone. Preko papričica staviti plastične pritiskače za tegle i uveriti se da su sve papričice dobro potopljene u preliv. Čvrsto zatvoriti tegle.

Prvo staviti celofan, gumicama za tegle pričvrstiti celofan i tegle dobro zatvoriti poklopcem koji je prethodno prokuvan. Tegle sa ljutim papričicama čuvati na hladnom i tamnom mestu.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *