Domaći Ajvar
Domaći ajvar, srpski kavijar, otvoriće Vam apetit i učiniti Vaša jela slasnijim!
DOMAĆI AJVAR – SASTOJCI
- 4 kg sveže crvene paprike
- 1 ravna kašika soli
- 1 ravna kašika šećera
- 250 ml ulja
PRIPREMA:
Papriku operite i ispecite. Pečene paprike posolite i ostavite da odstoje 20-ak minuta, a zatim ih ogulite i sameljite na mašini za meso. Dodajte ulje, ećer i so, promešajte, sve prespite u keramičku posudu Super Krčka i poklopite. Krčkajte na poziciji HIGH 7 sati. Vruć ajvar sipajte u tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni na 100°C tokom 10 minuta. Kada se ajvar ohladi spreman je za odlaganje ili konzumiranje. Uz šta Vi najčešće kombinujete domaći ajvar?
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Ocenjeno sa 4.88 od 5






