Limunada sa nanom i đumbirom za vrele letnje dane – Fagor.rs

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Limunada sa nanom i đumbirom

Limunada sa nanom i đumbirom za vrele letnje dane

Limunada sa nanom i đumbirom

Limunada sa nanom i đumbirom je osvežavajuće piće koje možete pronaći na meniju svakog kvalitetnijeg kafića na plaži, bez obzira da li se nalazi u Grčkoj, Egiptu, Tunisu ili na nekom usamljenom tropskom ostrvu. Ova limunada će vam doneti svežinu za vreme vrelih letnjih dana, a možete je piti i u “jačoj” verziji kao večernji koktel.

Limunada sa nanom i đumbirom

Mešavina limuna, nane i đumbira rashladiće vas i okrepiti dok se kiseli, slatki i ljuti ukusi mešaju u jedinstvenoj aromi. Limunada sa nanom i đumbirom popularna je u svim bliskoistočnim i srednjeistočnim zemljama u kojima se dnevne temperature skoro nikada ne spuštaju ispod 30 stepeni.

Limunada sa nanom i đumbirom izvanredno je posluženje uz ribu, a možete je piti i uz roštilj. Ukus limuna i ribe odlično se dopunjuje, dok će kisela voda učiniti da vam roštilj ne bude previše težak za stomak.

Ali ne dozvolite da vas to ograniči, limunada sa nanom i đumbirom fantastičan je napitak gde god da se nalazite i bez obzira da li je pripremate za sebe, svoje voljene ili goste koje želite da osvojite.

Priprema

Limunada sa nanom i đumbirom počinje pripremom sirupa od šećera.

Pomešajte dve šolje šećera i šolju kipuće vode u koje dodate nekoliko grančica sveže nane i đumbir. Ostavite sirup desetak minuta da odstoji, a zatim ga procedite.

U čašu stavite puno leda, i po par kriški limuna i listova nane. Sipajte jednaku količinu sirupa i soka od limuna (zajedno oko trećine čaše) i dve trećine kisele vode.

Ukoliko želite možete dodati i malo vodke i napraviti osvežavajući koktel za roštilj ili dan na plaži.

Živeli!

P.S.

Kao dodatak možete pre sipanja leda umočiti vrh čaše u sok od limuna a potom u šećer, što će vašem piću dati element ekstravagancije.

Potrebne namirnice:

ZA SIRUP

  • dve šolje šećera
  • jedna šolja vrele vode
  • nekoliko grančica sveže nane
  • oko 5 cm oljuštenog svežeg đumbira

ZA LIMUNADU

  • ceđeni limun
  • kisela voda
  • par kriški limuna, šećer i led u kocki za posluženje