logo-coral

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Domaći kečap recept za zimnicu

Priprema – Domaći kečap

Domaći kečap je jedna od neizbežnih stavki ove jeseni. Napravite domaći kečap i zauvek ćete zaboraviti na kupovni! Kada probate kečap od domaćeg paradajza, želećete da ga jedete svaki dan! Prirodan ukus domaćeg kečapa potpuno će Vas oduševiti!

Domaći kečap recept za zimnicu

Sastojci

  • 5 kg zrelog paradajza
  • 1-2 glavice belog luka
  • 200 ml sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 2 kašičice bibera
  • 200 g šećera
  • 1 ljuta papričica po želji
  • origano, bosiljak po želji

Priprema:

Paradajz dobro oprati, popariti vrućom vodom, pažljivo oljuštiti kožicu, usitniti i samleti u mašini za mlevenje mesa Coral MR-1000J ili usitniti u blenderu.

Sadržaj sipati u dublju posudu, dodati usitnjen beli luk, ljutu papričicu, origano ili bosiljak po želji, promešati i kuvati na umerenoj vatri uz povremenio mešanje. Nakon sat vremena kuvanja dodati sirće, šećer, so i biber. Nastaviti kuvanje uz stalno mešanje kako se kečap zbog šećera ne bi zalepio za dno posude.

Kečap je kuvan kada se ukupna masa prepolovi i postane gusta. Vruć kečap sipajte u tople i prethodno sterilisane flaše. Flaše uvijte u ćebe dok se ne ohlade, pa ih odložite na hladno mesto.

Prijatno!

Podelite