Halogena pećnica, Mašine za mlevenje mesa, Prilog, Pyrex, Recept dana, Recepti

Priprema – Domaći kečap

Recept za domaći kečap - Priprema zimnice

Domaći kečap je jedna od neizbežnih stavki ove jeseni. Napravite domaći kečap i zauvek ćete zaboraviti na kupovni! Kada probate kečap od domaćeg paradajza, želećete da ga jedete svaki dan! Prirodan ukus domaćeg kečapa potpuno će Vas oduševiti!

Recept za domaći kečap - Priprema zimnice

SASTOJCI

  • 5 kg zrelog paradajza
  • 1-2 glavice belog luka
  • 200 ml sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 2 kašičice bibera
  • 200 g šećera
  • 1 ljuta papričica po želji
  • origano, bosiljak po želji

PRIPREMA – Domaći kečap:

Paradajz dobro oprati, popariti vrućom vodom, pažljivo oljuštiti kožicu, usitniti i samleti u mašini za mlevenje mesa Coral MR-1000J ili usitniti u blenderu.

Sadržaj sipati u dublju posudu, dodati usitnjen beli luk, ljutu papričicu, origano ili bosiljak po želji, promešati i kuvati na umerenoj vatri uz povremenio mešanje. Nakon sat vremena kuvanja dodati sirće, šećer, so i biber. Nastaviti kuvanje uz stalno mešanje kako se kečap zbog šećera ne bi zalepio za dno posude.

Kečap je kuvan kada se ukupna masa prepolovi i postane gusta. Vruć kečap sipajte u tople i prethodno sterilisane flaše. Flaše uvijte u ćebe dok se ne ohlade, pa ih odložite na hladno mesto.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *