Tradicionalna grčka kobasica

Tradicionalna grčka kobasica je idealan, hranljiv i ukusan obrok grčke tradicionalne kuhinje. Tradicionalna grčka kobasica savršeno ide uz krompir prilog na razne načine, grčku salatu i pivo. Bilo da ste na moru, negde u Grčkoj ili obilazite njene znamenitosti, preporučujemo da svratite u neku od taverni i naručite ovo izvrsno ukusno i pikantno jelo.

SASTOJCI
- 700 g jagnjećeg mesa
- 1 ¼ kg svinjskog mesa
- 3 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 5 kašika mlevenog belog luka
- 1 kašika bibera
- 1 kašika origana
- 2 kašičice majčine dušice
- ½ šolje belog ili crvenog vina
PRIPREMA:
Iseckajte meso na sitne komade i u meso dodajte so, šećer i začine. Promešajte meso kako bi se meso i sastojci sjedinili. Ostavite meso u frižideru preko noći, a potom sameljite meso. Dodajte vino i meso rukom dobro umesite. Koristeći Coral mašinu za mlevenje mesa i dodatke za pravljenje kobasica napravite kobasice željene veličine. Prosušite kobasice oko 2 sata na sobnoj temperaturi. Kobasice možete ostaviti u frižideru 7 dana ili ih zamrznuti.
Zanimljivost: Postoji puno vrsta kobasica, a ako ste ljubitelj kobasica, preporučujemo da probate neku od sledećih:
KUMBERLEND
Potiče iz Kumbrije, u Engleskoj. U originalnom receptu savetuje se da njen obim bude 20 mm. Jede se uz pire krompir i razne vrste sosova.
DEBRECINSKA
Poznata kobasica iz Debrecina se priprema delom od svinjetine, delom od govedine sa dodatkom pikantnih začina. Tanka je, a može se jesti samostalno ili kao dodatak.
VOLVURST
Ovo je bela kobasica, potiče iz Nemačke, a priprema se od mlevene svinjetine i junetine. Blaga je tako da je Nemci često dodatno zaljućuju.
Prijatno!