Glavno jelo, Halogena pećnica, Mašine za mlevenje mesa, Pyrex, Recept dana, Recepti

Kiseli krastavčići (kornišoni) za zimu

kiseli krastavcici / kornišoni recept

Zimnica se ne može zamisliti bez kiselih krastavčića sa mirisnom mirođijom i belom slačicom. Kiseli krastavčići kornišoni, divnog ukusa i mirisa su omiljena zimnica širom Srbije. Sendviči, ruska salata ili predjelo nisu isti bez ukusnih domaćih kiselih krastavčića.

kiseli krastavcici / kornišoni recept

SASTOJCI

  • 4 kg što sitnijih krastavčića (kornišona)
  • 4 l vode
  • 1 l sirćeta
  • 8 kašika soli
  • 8 kašika šećera
  • 1 kesica konzervansa
  • 1 kašičica vinobrana
  • biber u zrnu po ukusu
  • seme bele slačice po ukusu
  • mirođija po ukusu

KISELI KRASTAVČIĆI – PRIPREMA:

Kornišone dobro oprati, ocediti i poredjati čvrsto jedan do drugog u prethodno sterilisane tegle. U svaku teglu staviti nekoliko zrna bibera, seme bele slačice i mirođiju po ukusu. Pomešati vodu, so i šecer i na umerenoj vatri uz mešanje sačekati da preliv za krastavce provri.

Dodati konzervansvinobran i sirće i dobro promešati. Toplim prelivom preliti krastavčiće. Pritisnuti krastavčiće plastičnim pritiskačem i uveriti se da su krastavčići dobro potopljeni u preliv. Zatvoriti tegle.

Prvo staviti celofan, gumicama za tegle pričvrstiti celofan i tegle dobro zatvoriti poklopcem koji je prethodno prokuvan. Pokriti tegle ćebetom, ostaviti da odstoje do sutra, pa ih sutradan odložiti u špajz na tamno i hladno mesto.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *