Bolonjeze sos
Bolonjeze sos orginalnim ukusom unosi magiju u Vaša jela.
SASTOJCI
- ½ kg mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 veza celerovog lista
- ½ l paradajz soka
- 2 šoljice vode (ili crvenog vina)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašićica origana
- So, vegeta i biber po ukusu
PRIPREMA – Bolonjeze sos:
Luk sitno iseckajte i u tiganju propržite na malo ulja. U keramičku posudu Super Krčka sipajte propržen luk, rendanu šargarepu, sitno seckan beli luk i začinite po ukusu. Promešajte, poklopite i postavite aparat za sporo kuvanje na položaj HIGH da krčka 6 sati. Nakon toga, otklopite i krčkajte još sat vremena kako bi se sos zgusnuo i Vaš savršeni Bolonjeze sos je spreman
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Ocenjeno sa 4.88 od 5






