Teleća džigerica
Mekana teleća džigerica u nesvakidašnjoj kombinaciji sa svinjskim i telećim fileom, domaćim kobasicama, reš pečenom slaninicom i hrskavim pomfritom, odličan je predlog za današnji bogat i ukusan ručak.
Sastojci:
- 100 g dimljene slanine
- 4 režnja teleće džigerice
- 4 svinjska filea
- 4 teleća filea
- 4 svinjske kobasice
- 750 g krompira
- 50 g masti
- 2 glavice crnog luka
- so po ukusu
Priprema:
Posebno ispržiti džigericu, svinjski file, teleći file i kobasice i odložiti ih sa strane. Slaninu dobro ispržiti da bude hrskava i reš. Krompire oljuštiti, iseći u pomfrit, posoliti po ukusu i pržiti na vreloj masti dok ne dobije zlatno žutu boju. Luk iseći na režnjeve i dobro propržiti na zagrejanoj masti.
Na oval za posluženje sipati pržen krompir, preko krompira sipati propržen luk i reš pečenu slaninu. Pored krompira na oval dodati prženu džigericu, svinjski file, teleći file, kobasice i sve poslužiti uz šopsku salatu.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 4.94 od 5
Aparat za vafle – MW-800
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Mini pekara – BM-2000
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Air Fryer MASTER | friteza na vruć vazduh – AF-2500
Ocenjeno sa 5.00 od 5






