Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Dutch oven / Holandska pećnicu

Krem čorba od pečuraka u Dutch Oven-u

Krem čorba od pečuraka u Dutch Oven-u

SASTOJCI:

  • 1 kg svežih pečuraka (najbolje šampinjona)
  • 1/2 šolje putera, isečenog na kockice
  • 1/2 šolje brašna
  • 2 šolje punomasnog mleka
  • 2 kašičice soli začini po ukusu

PRIPREMA:

Stavite pečurke u veliki lonac i nalijte vodom. Sačekajte da proključa i promešajte. Smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuvajte 3 minuta dok pečurke ne omekšaju, a zatim ih procedite.

U Dutch Oven- u u međuvremenu rastopite puter. Polako dodajte brašno i mešajte dok smesa ne postane glatk, zatim postepeno dodajte mleko. Sačekajte da proključa, pa mešajte par minuta dok se čorba ne zgusne. Začinite po želji.

Prijatno!

Vreme pripreme: oko 30 min.

Broj porcija: Za 4 osobe.

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.