Krem čorba od pečuraka u Dutch Oven-u

SASTOJCI:
- 1 kg svežih pečuraka (najbolje šampinjona)
- 1/2 šolje putera, isečenog na kockice
- 1/2 šolje brašna
- 2 šolje punomasnog mleka
- 2 kašičice soli začini po ukusu
PRIPREMA:
Stavite pečurke u veliki lonac i nalijte vodom. Sačekajte da proključa i promešajte. Smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuvajte 3 minuta dok pečurke ne omekšaju, a zatim ih procedite.
U Dutch Oven- u u međuvremenu rastopite puter. Polako dodajte brašno i mešajte dok smesa ne postane glatk, zatim postepeno dodajte mleko. Sačekajte da proključa, pa mešajte par minuta dok se čorba ne zgusne. Začinite po želji.
Prijatno!
Vreme pripreme: oko 30 min.
Broj porcija: Za 4 osobe.
Preporučeni proizvodi:
Aparat za krofnice – MD-700
Ocenjeno sa 4.98 od 5
Multi Grill – MG-400
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 4.94 od 5
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Ocenjeno sa 4.88 od 5