Domaća pica u Dutch Ovenu
Ako Vam se danas jede nešto na italijanski način, pročitajte naš recept za savršenu domaću picu koju brzo i lako možete ispeći u Dutch Oven holandskoj pećnici!
Sastojci:
- 500g kupovnog ili domaćeg testa za picu
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 šolja paradajz sosa
- 1 šolja rendanog kačkavala
- 1/3 šolje seckanog crnog luka
- 1/2 šolje iseckanih svežih šampinjona
- Opciono: 250g začinjene svinjske kobasice, kuvane i oceđene
- Opciono: mleveni svež bosiljak, ljuspice crvene paprike i rendani parmezan
Priprema – Domaća pica u Dutch Ovenu:
Zagrejte rernu na 220° C. Stavite Duch Oven posudu u rernu 2-3 minuta da se zagreje. Razvijte domaće ili kupovno testo na dimenziju Dutch oven posude i lagano ga prebacite na dno pećnice. Namažite testo uljem i paradajz sosom. Po vrhu ravnomerno rasporedite sir, kobasicu, luk i pečurke, a zatim stavite Dutch Oven sud sa picom u rernu.
Pecite picu u dutch ovenu dok kora ne porumeni i postane hrskava, oko 20 minuta. Izvadite iz rerne i poslužite picu ukrašenu bosiljkom, listićima crvene paprike i rendanim parmezanom po želji.
Prijatno!
Broj porcija: Za dve osobe
Vreme pripreme: 40 min
Preporučeni proizvodi:
Slični recepti iz kategorije:
05
maj
03
maj
19
apr
07
apr
04
apr