Paprikaš od piletine

Obradujte sve i spremite paprikaš od piletine koji podjednako obožavaju i rado jedu sve generacije.

SASTOJCI
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kg pilećih grudi iseckanih na kockice
- 2 šolje tanko sečenog crnog luka na rebarca
- 3/4 šolje pasiranog paradajza
- 2 kašike slatke aleve paprike
- 1/2 kašičice ljute ili slatke aleve paprike
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice majčine dušice
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje pavlake
- 1/3 šolje svežeg seckanog peršuna
PRIPREMA:
Da biste spremili paprikaš od piletine, na umerenoj temperaturi u dubljoj posudi propržite piletinu 5 do 7 minuta dok ne porumeni sa svih strana.
Izvadite piletinu iz ulja i sklonite sa strane.
U zagrejanom ulju prodinstajte crni luk oko 5 minuta dok ne omekša, a zatim dodajte alevu papriku, origano, majčinu dušicu i vratite piletinu.
Promešajte, pa dodajte pasirani paradajz.
Posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
Smanjite temperaturu i kuvajte paprikaš 15 do 20 minuta uz povremeno mešanje.
Pre serviranja umešajte pavlaku i peršun u paprikaš.
Pileći paprikaš poslužite uz kuvani pirinač i pospite svežim seckanim peršunom.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 4.94 od 5
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Ocenjeno sa 4.88 od 5
Slični recepti iz kategorije:
25
jan
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
16
maj
Paradajz sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
11
maj
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
10
maj
28
apr
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
06
apr
Domaće sardine u Super krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
01
apr
Čorba od kukuruza šećerca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
25
mar
Gulaš u kotliću
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
24
mar
Gulaš u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
23
mar
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
17
mar
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
10
mar
Boršč – Nacionalno rusko jelo
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari