Recept dana: Paprikaš od piletine – Fagor.rs Zdrav a ukusan paprikaš!

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Pileći paprikaš

Paprikaš od piletine

Paprikaš od piletine

Obradujte sve i spremite paprikaš od piletine  koji podjednako obožavaju i rado jedu sve generacije.

Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kg pilećih grudi iseckanih na kockice
  • 2 šolje tanko sečenog crnog luka na rebarca
  • 3/4 šolje pasiranog paradajza
  • 2 kašike slatke aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute ili slatke aleve paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 šolje pavlake
  • 1/3 šolje svežeg seckanog peršuna

Priprema:

Da biste spremili paprikaš od piletine, na umerenoj temperaturi u dubljoj posudi propržite piletinu  5 do 7 minuta dok ne porumeni sa svih strana.

Izvadite piletinu iz ulja i sklonite sa strane.

U zagrejanom ulju prodinstajte crni luk oko 5 minuta dok ne omekša, a zatim dodajte alevu papriku, origano, majčinu dušicu i vratite piletinu.

Promešajte, pa dodajte pasirani paradajz.

Posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.

Smanjite temperaturu i kuvajte paprikaš  15 do 20 minuta uz povremeno mešanje.

Pre serviranja umešajte pavlaku i peršun u paprikaš.

Pileći paprikaš poslužite uz kuvani pirinač i pospite svežim seckanim peršunom.

Prijatno!

Recept dana

Svakog radnog dana dajemo Vam ideju za novi RECEPT DANA – jelo koje možete pripremiti za sebe i svoje najmilije. Nekada je u pitanju glavno jelo, nekada ukusni prilog, ili slasni dezert, ali uvek je nešto novo i zanimljivo.

Pronađite inspiraciju i obradujte svoje najdraže uz najnoviji recept dana!