Glavno jelo, INOX posuđe, Recept dana, Recepti

Paprikaš od piletine

Recept za paprikaš od piletine

Obradujte sve i spremite paprikaš od piletine  koji podjednako obožavaju i rado jedu sve generacije.

Recept za paprikaš od piletine

SASTOJCI

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kg pilećih grudi iseckanih na kockice
  • 2 šolje tanko sečenog crnog luka na rebarca
  • 3/4 šolje pasiranog paradajza
  • 2 kašike slatke aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute ili slatke aleve paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 šolje pavlake
  • 1/3 šolje svežeg seckanog peršuna

PRIPREMA:

Da biste spremili paprikaš od piletine, na umerenoj temperaturi u dubljoj posudi propržite piletinu  5 do 7 minuta dok ne porumeni sa svih strana.

Izvadite piletinu iz ulja i sklonite sa strane.

U zagrejanom ulju prodinstajte crni luk oko 5 minuta dok ne omekša, a zatim dodajte alevu papriku, origano, majčinu dušicu i vratite piletinu.

Promešajte, pa dodajte pasirani paradajz.

Posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.

Smanjite temperaturu i kuvajte paprikaš  15 do 20 minuta uz povremeno mešanje.

Pre serviranja umešajte pavlaku i peršun u paprikaš.

Pileći paprikaš poslužite uz kuvani pirinač i pospite svežim seckanim peršunom.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *