Prezentacije, Prezentacije Kuhinja

Aparat za kuvanje jaja: Uvek savršeno skuvana jaja

Aparat za kuvanje jaja: Uvek savršeno skuvana tvrda ili rovita jaja

Šta ako bismo Vam rekli da je uz MIA aparat za kuvanje jaja moguće pripremiti savršena tvrdo, srednje ili rovito kuvana jaja bez nagađanja, gledanja u sat i nadgledanja?

Da je moguće ostaviti ih da se kuvaju i potpuno se opustiti a ispašće baš onako kako Vi želite.

I da će se uz sve to i brže skuvati i lakše se ljuštiti!

Ako Vam sve to zvuči zanimljivo – nastavite dalje… 

Aparat za kuvanje jaja: Najlakši i najbrži način za kuvanje jaja

ŠTA ČINI APARAT ZA KUVANJE JAJA TAKO IZUZETNIM?

U njemu možete pripremati 1-7 jaja istovremeno skuvanih tačno po Vašem ukusu:

  • Jako rovita jaja koja se jedu kašičicom? Nikakav problem.
  • Tvrdo kuvana jaja za Uskrs, razne salate ili sendviče? I to je moguće.
  • Srednje kuvana jaja za ukusan doručak? Biće gotova za samo nekoliko minuta!

Nema grejanja čitave šerpe sa vodom, čekanja da provri, merenja vremena u sekund kako se ne bi prekuvala – samo ih ubacite u aparat, sipajte tačno onoliko vode koliko je potrebno i zaboravite na njih dok Vas zvučni signal ne podseti da je vreme.

Aparat za kuvanje jaja štedi Vam vreme, olakšava kuvanje i čini od njega uživanje!

KAKO FUNKCIONIŠE APARAT ZA KUVANJE JAJA?

Jaja se u aparatu kuvaju u optimalnoj količini vode koja je dovoljna za savršeno kuvanje.

Nakon što voda ispari grejna ploča se automatski isključuje a vreme potrebno vodi da ispari je ujedno i vreme kuvanja.

To znači da nema gledanja na sat i nervoznog čekanja – samo stavite jaja, sipajte vodu, poklopite i za nekoliko minuta uživaćete u savršeno kuvanim jajima.

Aparat za kuvanje jaja skraćuje vreme kuvanja, olakšava ljušćenje i sa njim ne dolazi do pucanja ljuske prilikom kuvanja!

A kako sve to radi, saznajte u nastavku…

Kraće kuvanje

Sa aparatom za kuvanje jaja nema čekanja da voda provri – kuvanje počinje onog trenutka kada aparat uključite.

I dok Vam je za kuvanje tvrdo kuvanog jajeta potrebno celih 20 minuta da voda provri i da se jaje skuva, kuvanjem u aparatu biće Vam potrebno tek polovina ovog vremena.

Lakše ljušćenje

Uz aparat dolazi dozer za vodu na čijem dnu se nalazi zubić kojem možete lagano napraviti rupicu na vrhu jajeta.

Ova rupica ni na koji način ne utiče na vreme i kvalitet kuvanja ali olakšava kasnije ljušćenje jajeta.

Sa unutrašnje strane ljuske nalazi se tanka opna koja se može zalepiti za belance i otežati njeno skidanje.

Stvaranjem otvora dozvoljavate dovoljnoj količini vodene pare da se smesti između belanca i ljuske i kasnije olakša njeno skidanje.

Bez pucanja tokom kuvanja

Kada kuvate jaja u šerpi, kipuća voda jaja baca na zidove posude, jedna o druge i sl. i često dolazi do pucanja ljuske i prolivanja sadržaja.

Onda ne samo da nemate doručak već imate i dodatan nered koji morate da očistite.

Za razliku od toga, jaja se u aparatu za kuvanje jaja nalaze sigurno postavljena u kalupima koji onemogućavaju njihovo pomeranje tokom kuvanja.

Kuvanje jaja postaje tako lako! A kako se aparat koristi, saznajte u nastavku… 

Kako skuvati savršena jaja u aparatu?

ODLUČITE KOLIKO JAJA ŽELITE

U aparatu je moguće kuvati do sedam jaja istovremeno.

ODLUČITE KAKVA JAJA ŽELITE

Možete skuvati tvrda, srednje rovita i rovita jaja.

SIPAJTE ODGOVARAJUĆU KOLIČINU VODE

Na plastičnoj posudici koja dolazi uz aparat nalazi se dozer za broj i tip kuvanih jaja koje želite.

Nalijte vodu do optimalnog nivoa i sipajte je u aparat, na grejnu ploču.

UBACITE JAJA U APARAT

Postavite kalup za jaja na kućište aparata.

Postavite jaja u odgovarajuće otvore kalupa.

Zatvorite aparat za kuvanje jaja poklopcem od INOX-a

NAPRAVITE RUPICU NA JAJIMA (OPCIONO)

Pre nego što ubacite jaja u aparat možete napraviti rupicu sa gornje strane jajeta koja olakšava ljušćenje.

Na donjoj strani plastične posudice koja dolazi uz aparat nalazi se zubić u obliku vrha eksera.

Laganim pokretima sa gornje strane jajeta bockajte zubićem dok ne napravite rupicu u ljusci.

Kad završite jaja možete ubaciti u kalup i poklopiti ih.

KUVAJTE JAJA

Uključite prekidač i ostavite jaja da se kuvaju bez prekidanja ili otvaranja.

Ispod poklopca podiže se temperatura i stvara vodena para koja ravnomerno kuva jaja sa svih strana.

Nakon što je sva voda isparila grejne ploče će se isključiti i oglasiće se zvučni signal da je kuvanje završeno.

Možete ručno isključiti aparat, skinuti poklopac i pažljivo ukloniti jaja sa sve kalupom sa aparata.

UKOLIKO KUVATE ROVITA JAJA

Rovitim jajima je potreban precizan proces kuvanja kako bi ispala savršena i često je njihova sopstvena vrelina nakon završetka kuvanja dovoljna da to poremeti – bez obzira da li kuvate u aparatu za kuvanje jaja ili na ringli šporeta.

Ukoliko želite jako rovita jaja, nakon kuvanja potrebno je potopiti ih u hladnu vodu ili ohladiti ispod česme kako se ne bi prekuvala.

Tako dobijate savršeno skuvana rovita jaja koja su tvrda spolja ali još uvek tečna iznutra, koja možete jesti kašičicom ili umakanjem tost hleba.

I to je sve! Ostaje još samo da se upoznate sa delovima aparata… 

Najbolji aparat za kuvanje jaja na tržištu

Šta čini MIA aparat tako izuzetnim?

Trudili smo se da pronađemo proizvod koji će odgovoriti na sve Vaše potrebe.

KUĆIŠTE SA GREJNOM PLOČOM

Voda ravnomerno ključa na čitavoj površini grejne ploče tako da se sva jaja ravnomerno kuvaju, bez obzira da li ih je 1, 2 ili 7.

Nakon što sva voda ispari, grejna ploča se automatski gasi i zaustavlja kuvanje u idealnom trenutku.

KALUP ZA JAJA

Kalup za jaja savršeno naleže na kućište i dozvoljava postavljanje do 7 jaja na njega.

Nakon kuvanja kalup možete podići sa sve jajima i odneti pod vodu ili ih ostaviti na njemu dok se ne ohlade.

POKLOPAC OD INOX-A

Za razliku od drugih aparata na tržištu poklopac MIA aparata je izrađen od nerđajućeg čelika što ga čini izdržljivijim i dugovečnijim.

Drška poklopca podudara se sa drškom kalupa tako da nakon kuvanja možete podići samo poklopac ili poklopac sa sve kalupom i skuvanim jajima.

POSUDICA SA DOZEROM

Uz pomoć posudice sa dozerom možete dodati tačnu količinu vode za broj jaja i tip kuvanja koji želite – 1-7 i tvrdo, srednje ili rovito kuvana.

Nakon što sva voda koju ste sipali ispari – kuvanje je gotovo!

ZUBIĆ ZA BUŠENJE LJUSKE

Sa donje strane posudice nalazi se zubić u obliku vrha eksera kojim laganim pokretima možete napraviti rupicu na vrhu jajeta.

Na taj način kasnije olakšavate skidanje ljuske i dodatno sprečavate pucanje jaja tokom kuvanja.

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *