Menemen-turski omlet

Menemen-turski omlet predstavlja tradicionalni turski doručak. Menemen možete jesti i za ručak, a i za večeru

SASTOJCI
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 sitno seckan crni luk
- 3 seckane zelene paprike
- 4 šolje seckanog paradajza
- 4 usitnjena čena belog luka
- 2-3 seckana mlada crna luka
- 6 jaja
- so, biber i vegeta po ukusu
PRIPREMA:
U dubljem tiganju zagrejte ulje. Dodajte crni luk, zelenu papriku i namirnice dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, beli i mladi crni luk i nastavite dinstanje uz stalno mešanje narednih 10-15 minuta. Posolite po ukusu. U međuvremenu, viljuškom umutite jaja, a potom sipajte jaja preko povrća. Uz stalno mešanje sačekajte da jaja dobiju zlatno žutu boju. Pospite jelo biberom i seckanim mladim lukom. Vaš manemen je spreman za degustaciju.
NAPOMENA:
Tursko jelo Menemen možete napraviti i tako što ćete u dinstanom povrću kašikom napraviti prostor, razbiti jaja na oko i nastaviti kuvanje narednih 10 minuta dok se jaja na oko ne ispeku. Pospite biber i seckani mladi luk po gotovom jelu. Jelo poslužite u tiganju.
Naši Tiganji predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.
Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.
Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.
Prijatno!