Recepti, Tiganji

Menemen-turski omlet

menemen turski omlet

Menemen-turski omlet predstavlja tradicionalni turski doručak. Menemen možete jesti i za ručak, a i za večeru. Jedino što morate da imate je ukusan hleb sa hrskavom koricom.

menemen turski omlet

SASTOJCI

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 sitno seckan crni luk
  • 3 seckane zelene paprike
  •  4 šolje seckanog paradajza
  •  4 usitnjena čena belog luka
  •  2-3 seckana mlada crna luka
  •  6 jaja
  •  so, biber i vegeta po ukusu

PRIPREMA:

U dubljem tiganju zagrejte ulje. Dodajte crni luk, zelenu papriku i namirnice dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, beli i mladi crni luk i nastavite dinstanje uz stalno mešanje narednih 10-15 minuta. Posolite po ukusu. U međuvremenu, viljuškom umutite jaja, a potom sipajte jaja preko povrća. Uz stalno mešanje sačekajte da jaja dobiju zlatno žutu boju. Pospite jelo biberom i seckanim mladim lukom. Vaš manemen je spreman za degustaciju.

NAPOMENA:

Tursko jelo Menemen možete napraviti i tako što ćete u dinstanom povrću kašikom napraviti prostor, razbiti jaja na oko i nastaviti kuvanje narednih 10 minuta dok se jaja na oko ne ispeku. Pospite biber i seckani mladi luk po gotovom jelu. Jelo poslužite u tiganju.

Naši Tiganji predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.

Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.

Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *