Zuppa alla Pavese

Zuppa alla Pavese je lagana supa italijanske narodne kuhinnje, a potiče iz Lombardije. Zuppa alla Pavese je savršeno jednostavno jelo, a kada se napravi sa kvalitetnim sastojcima – bogatom domaćom čorbom, hrskavim hlebom, svežim jajima i pravim parmezanom, istinski je kraljevski obrok. Najbitniji činilac kvaliteta ovog jela jeste da spremite domaću čorbu. Uprkos jednostavnosti ovog jela, ono se smatra pravim specijalitetom. Ova supa će Vas zagrejati u toku nekog hladnog zimskog dana, a možete spremiti i veću količinu i okupiti svoje prijatelje oko ovog specijaliteta.

SASTOJCI ZA ZUPPA ALLA PAVESE
- 1 litar pileće ili goveđe bistre supe
- 4 kriške belog hleba ili tosta
- 4 jajeta
- 4 kašike rendanog parmezana
PRIPREMA:
Prepečene kriške hleba ili tosta staviti u dublje šolje za supu. Na svaku krišku hleba razbiti po jedno jaje. Pažljivo napuniti šolje vrelom i po ukusu začinjenom supom pazeći da se žumance ne razlije. Posude sa supom staviti u prethodno zagrejanu rernu i sačekati dok se belance ne skuva. Pre posluženja supu posuti sa dosta rendanog parmezana.
Zanimljivost: Leganda kaže da je Zuppa alla Pavese nastala kada je francuski kralj Fransis Prvi, pobegavši nakon poraza u obližnjoj bici, svratio u seosko domaćinstvo, gde je domaćica, da bi ga ugostila, od ostataka hrane u kući improvizovala skromnu supu za svog kraljevskog gosta. Bez obzira na to da li je legenda istinita, recept za ovu supu je svakako veoma star. Verovatno je nastao pre nekoliko vekova, kada su ratovi i siromaštvo primorali domaćice da kuvaju jednostavna i jeftina jela.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Krčko SC-360 Selection – Aparat za sporo kuvanje 5,5 l
Slični recepti iz kategorije:
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Paradajz sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaće sardine u Super krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Čorba od kukuruza šećerca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u kotliću
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Boršč – Nacionalno rusko jelo
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari