Rešti

Rešti je izvanredno ukusno jelo, slično našim palačinkama, koje se pravi od krompira i posipa se rendanim sirom. Često se poslužuje za doručak u Švajcarskoj, gde je tradicionalno jelo. Držaće Vas sitim, bez suvišnih masti. Rešti je odličan prilog, na primer uz meso, a može se jesti i kao posebno jelo. Izvrstan izbor za ljubitelje jela od krompira, poput prženih krompirića, pirea i zapečenog krompira.

SASTOJCI
- ½ kg krompira
- 2 kašike kukuruznog griza (palente)
- So i biber po ukusu
- Malo ulja po želji
PRIPREMA:
Krompir oljuštite i narendajte na krupnije rende. Dodajte so, biber i kukuruzni griz, koji će upiti vodu koju krompir ispušta i doprineti ukusu i hrskavosti. Ostavite smesu par minuta da odstoji.
U Multigril stavite papir za pečenje i prebacite narendan krompir koji ćete oblikovati u oblik palačinke debljine 1-1,5 cm. Pecite 15-ak minuta u zatvorenom aparatu, dok ne porumene. Izvorno, rešti se služio za doručak, ali možemo ga konzumirati i kao prilog, toplo predjelo ili glavno jelo. Servirajte rešti dok je vruć i uživajte u jelu koje spolja ima teksturu i ukus pomfrita, a iznutra pirea. Vaša desna ruka u spremanju ovog specijaliteta je Multgrill, biser naše ponude zbog svoje svestranosti, lakoće korišćenja i praktičnosti. Sigurni smo da će biti biser i u Vašem domu.
Zanimljivost: Rešti se u Švajcarskoj tradicionalno poslužuje uz toplu kafu s mlekom.
Prijatno!