Kajgana sa suvim hlebom i slaninicom

Kajgana sa suvim hlebom i slaninicom

Kajgana sa suvim hlebom i slaninicom je nepogrešiv izbor za doručak. Kajgana, suvi hleb i slaninica koja neodoljivo miriše i krcka u ustima učiniće savršenim početak Vašeg novog dana. Slanina je bogata hranljivim materijama, ima zavidnu količinu vitamina i aminokiselina. Ona je izvor vitamina F, koji je važan za imuni sistem. Kajgana sa suvim hlebom i slaninicom je idealna prilika da iskoristite preostali, suvi hleb i tako uštedite i napravite izvrstan obrok. Kajgana je puna proteina i daće Vam mnogo energije za svakodnevne obaveze. Jaja sadrže devet esencijalnih aminokiselina koje pomažu da naš cenralni nervni sistem bolje funkcioniše. Uživajte u ovom ukusnom obroku koji će pozitivno uticati na Vaše zdravlje!

Kajgana sa suvim hlebom i slaninicom

Sastojci

  • 1 kašika putera
  • 6 jaja
  • ½ šolje mleka
  • ½ šolje slanine iseckane na kockice + ¼ šolje slanine za posipanje po vrhu
  • so i biber po ukusu
  • 4 izlomljene kriške suvog hleba sa koricom

Priprema:

Viljuškom umutite jaja. Uz lagano mućenje dodajte mleko, a potom i seckanu slaninu. Posolite i pobiberite po ukusu. Smesu sipajte u pleh ili vatrostalnu posudu prethodno premazanu puterom. Dodajte smesi izmrvljen stari hleb i sve dobro promešajte. Pospite smesu preostalom slaninom. Pecite u rerni 15-20 minuta na 180 stepeni.

Zanimljivost: Francuzi su već sredinom sedamnaestog veka počeli da prave omlet, u koji su dodavali razne sastojke, a pre svega gljive, sir i sveže povrće. Ipak, izgleda da se kajgana kao takva prvo javila u Engleskoj, tačnije da je upravo tamo popularizovana.

Prijatno!

Podelite